2013-06-03 11:54:04
Φωτογραφία για Aνησυχία για τους σεισμούς στο Αίγιο
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Τέμενης του Αιγίου με δονήσεις που εξακολουθούν να είναι μικρής έντασης, αλλά γίνονται ελαφρά αισθητές, λόγω του επιφανειακού σεισμικού επικέντρου τους.

Παρά το γεγονός ότι οι δονήσεις είναι μικρής έντασης, η ανησυχία των πολιτών είναι μεγάλη, αφού κανένας δεν είναι σε θέση να τους δώσει οποιαδήποτε διαβεβαίωση, αν η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί σε αυτά τα επίπεδα ή εάν θα υπάρξει ένα πιο έντονο φαινόμενο. Ετσι, κάθε φορά που η γη τρέμει, έστω και ελαφρά, οι ίδιοι αναζητούν διεξόδους φυγής και περιμένουν να δουν εάν θα υπάρξει κάτι πιο έντονο.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση. Το μόνον που κάνουν είναι να παρακολουθούν το φαινόμενο και να καταγράφουν με τα ειδικά όργανα τις δονήσεις που σημειώνονται. Μέχρι τώρα, όλοι οι σεισμοί φαίνεται ότι προέρχονται από το ίδιο επίκεντρο, στην περιοχή της Τέμενης και το εστιακό τους βάθος είναι μικρό.


Στο μεταξύ, χθες σημειώθηκε μία ακόμα δόνηση που, όμως, αυτή τη φορά προερχόταν από την περιοχή κοντά στο Κάτω Μαζαράκι της Πάτρας, κοντά στην περιοχή όπου είχε σημειωθεί η δόνηση τον Ιούνιο του 2008.

Ο χθεσινός σεισμός σημειώθηκε στις 4.24 το πρωί, ήταν έντασης 3,5 Ρίχτερ, το επίκεντρό του ήταν 2 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης και 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κάτω Μαζαρακίου.

Στην ευρύτερη περιοχή, έγινε ένας ακόμα σεισμός εντάσεως 3 Ρίχτερ, που ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην Αμαλιάδα και τα γύρω χωριά.

Και αυτοί οι σεισμοί παρακολουθούνται από το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γωγώ Καραλή-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ