2013-06-21 09:25:03
Φωτογραφία για Η Νοβάρα για Κατίδη και ναζιστικό χαιρετισμό
Ως μια ευκαιρία που του δίνεται επειδή αναγνώρισε το λάθος του χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νοβάρα την απόκτηση του Γιώργου Κατίδη χωρίς όμως να τον δικαιολογεί για την κίνηση.

Ο Μάσιμο ντε Σάλβο έστειλε… μήνυμα μέσω της επίσημης σελίδας του ιταλικού συλλόγου, με το οποίο ξεκαθαρίζει πως η πολιτική πρέπει να μένει εκτός των γηπέδων, αλλά μέσα στη μνήμη μας, ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό «σοβαρό και χαζό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτές τις μέρες καταλήξαμε σε μια σημαντική μεταγραφή, από τεχνικής άποψης.

Συμφωνήσαμε με τον ποδοσφαιριστή Κατίδη, έναν ποιοτικό μέσο γεννημένο το 1993. Την περασμένη σεζόν είδε το όνομα του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για ένα επεισόδιο που ήταν σοβαρό, αλλά και χαζό.

Μετά από ένα γκολ με την ομάδα του έκανε έναν χαιρετισμό, ο οποίος επαναφέρει θλιβερές μνήμες για την παγκόσμια ιστορία.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποβαθμίσουμε το γεγονός, το οποίο καταδικάζουμε ως ασεβές απέναντι σε εκατομμύρια κόσμου, οι οποίοι εξ αιτίας λανθασμένων ιδεών και μύθων υπέφεραν και πλήρωσαν με την ζωή τους».


Είδαμε όμως ένα άτομο που ανόητα δεν γνώριζε τη σημασία της κίνησης που έκανε, αλλά τώρα έχει κατανοήσει πλήρως το δράμα που εκπροσωπεί.

Αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία σ’ αυτό το παιδί, επειδή θεωρούμε σημαντικό να κάνουμε λάθη, αλλά δικαιούμαστε να τα αναγνωρίσουμε.

Η πολιτική για μας μένει έξω απ’ το ποδόσφαιρο, όχι όμως απ’ τη μνήμη. Πιστεύουμε πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας αυτό που έγινε στην ιστορία, ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ