2013-07-04 09:07:05
Φωτογραφία για Με χιμπατζή παρομοίασε τον Αντετοκούνμπο ο Μιχαλολιάκος
Προκλητικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος παρομοίασε τον νεαρό Έλληνα καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο, με χιμπατζή σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαλολιάκος, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον 18χρονο NBAer, είπε "αν μπορέσετε να πείτε το όνομά του, τότε να τον πείτε και Έλληνα".

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν ότι είδαν με περηφάνια τον νεαρό να πανηγυρίζει την επιλογή του στα draft του NBA, κρατώντας την ελληνική σημαία, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τον παρομοίασε με χιμπατζή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "στον ζωολογικό κήπο άμα δώσετε σε ένα χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία Έλληνας θα είναι;".

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Χρυσή Αυγή ανοίγει μέτωπο με έναν παίκτη της εθνικής, αφού το ίδιο είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που όπως είχαν δηλώσει τότε δεν τον θεωρούσαν Έλληνα λόγω του χρώματος του.

"Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα", είχε δηλώσει τότε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ