2013-07-09 09:34:46
Φωτογραφία για Αμαρτωλό παγωτό μπανόφι
«Φαίνεται το ‘χει το όνομα και πάντα… συναρπάζει, είτε γλυκό ή παγωτό η γεύση δεν αλλάζει»

ΥΛΙΚΑ

- 12 μπισκότα μπι-μπερ

- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες

- 2 κουτιά φυτική σαντιγί (παγωμένη)

- ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα

- 2 λεμόνια (ξύσμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε χύτρα ταχύτητας, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το καπάκι, βάζουμε τα κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος όρθια, τα σκεπάζουμε με νερό και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να σιγοβράσει ώσπου να γίνει καραμέλα για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για μιάμιση περίπου ώρα να κρυώσουν και μόνο τότε τα ανοίγουμε και αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα από τα κουτιά.

2. «Χτυπάμε» σε μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα τη σαντιγί για 3-4 λεπτά ώσπου να αφρατέψει
. Έπειτα, σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι, αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα, το μισό φλιτζάνι του φρέσκου γάλακτος και τα «χτυπάμε» πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια, το ξύσμα από δύο λεμόνια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τέλος, απλώνουμε το γλυκό σε μεγάλο πλαστικό τάπερ με καπάκι (το δικό μου έχει χωρητικότητα 4,5 λίτρα) και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Να σημειώσω ότι σε σύγκριση με άλλα παγωτά, το μπανόφι λόγω της καραμέλας δεν σφίγγει πάρα πολύ στη κατάψυξη. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Το μπανόφι (στα αγγλικά «Bannoffe») είναι ένα γλυκό που έχει σαν βάση του τη μπανάνα και για αυτό το όνομα του βγαίνει αυτό το υπέροχο φρούτο αλλά και από το «Toffee», τη διάσημη δηλαδή καραμελένια σάλτσα βουτύρου και ζάχαρης. 

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€! Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα 61 και γίνε ο Σεφ της κουζίνας μας!
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ