2013-07-21 20:07:58
Φωτογραφία για Aνεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζωοδόχο Πηγή. Μπορεί να κινδυνεύουν και άνθρωποι!
Συνεχίζει ακάθεκτη να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 3 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή κοντά στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και κοντά στο Κασονήσι.

Η φωτιά έχει πολύ μεγάλο μέτωπο και παρόλο που υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις, δυστυχώς δεν μπορούν να επέμβουν, αφού το μέτωπο σε είναι σε πολύ δύσβατο σημείο και εκεί επιχειρούν μόνο τα 2 πυροσβεστικά (CL-215)αεροσκάφη και το ένα ρωσικό ελικόπτερο που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι τελευταίες μας πληροφορίες αναφέρουν στη''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ'' πως έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από την Αθήνα και έτσι σε λίγη ώρα απογειώνονται 2 ακόμη αεροσκάφη CL-415 προκειμένου να συνδράμουν ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος να προχωρήσει η πυρκαγιά βόρεια προς το μοναστήρι, πριν νυχτώσει!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η φωτιά θα καίει και την νύχτα.

Εν τω μεταξύ υπάρχει μεγάλη ανησυχία αφού υπάρχει η πληροφορία πως η αιτία της πυρκαγιάς μπορεί να είναι οι 4 λαθρομετανάστες που είχαν στείλει μέσω του αριθμού 112 χθες στις 9 το βράδυ σήμα κινδύνου(SOS) και ανέφεραν το στίγμα τους που ήταν σε αυτό το σημείο!


Οι 4 λαθρομετανάστες είπαν πως θα ανάψουν φωτιά ώστε να τους εντοπίσουν, αλλά παρόλο που είχε σημάνει συναγερμός σε στρατό, πυροσβεστική, αστυνομία και λιμενικό σώμα τελικά δεν φάνηκε πουθενά ένδειξη καπνού, παρά μόνο σήμερα το μεσημέρι 16 ώρες μετά!

Είναι πολύ πιθανόν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν εγκλωβιστοί σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και να μην μπορούν να τους εντοπίσουν, παρόλο που έχουν γίνει προσπάθειες ακόμη και από θαλάσσης, με σκάφη του λιμενικού.
i-samos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ