2013-07-30 14:30:08
Φωτογραφία για Η «Μήδεια» του Ευριπίδη
Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η συγκλονιστική τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό μίσος παρουσιάστηκε εχθές το βράδυ στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο του Άργους στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013».

Το κοινό παρακολούθησε τον Γιώργο Κιμούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μήδειας, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο ρόλο του Ιάσονα, τον Τάσο Νούσια στο ρόλο του Κρέοντα, το Μάνο Βακούση στο ρόλο της Τροφο και τον 12μελή ανδρικό χορό και χειροκρότησε με ενθουσιασμό την δεύτερη παράσταση του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013» στο Αρχαίο θέατρο.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Σπύρος Ευαγγελάτος, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ και τη μουσική έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος σκηνοθέτησε τη ¨Μήδεια¨ βασισμένος σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θ. Οικονόμου και Η. Χατζηγεωργίου, ο Βουλευτής Αργολίδας Δ. Κοδέλας, κ.α.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ