2013-08-01 06:42:04
Φωτογραφία για Κατέγραφαν τα βασανιστήρια σε ημερολόγια
Οι τρεις γυναίκες που κρατούνταν όμηροι και υπέμειναν χρόνια απομόνωσης, σεξουαλικής κακοποίησης, ξυλοδαρμούς και... ασιτία από τον οδηγό σχολικού λεωφορείου στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, κατέγραφαν την απάνθρωπη δοκιμασία τους σε ημερολόγια κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, αποκάλυψαν την Τρίτη εισαγγελείς.

Ο Αριέλ Κάστρο, 53 ετών, αναμένεται να καταδικαστεί την Πέμπτη. Ο άνδρας ομολόγησε την ενοχή του, την περασμένη εβδομάδα, για τις κατηγορίες του βιασμού και της απαγωγής, ενώ βρέθηκε επίσης ένοχος για δολοφονία, αφού προκάλεσε τη διακοπή της εγκυμοσύνης μίας εκ των τριών γυναικών που κρατούσε αιχμάλωτες, την Μισέλ Νάιτ, με άγριους ξυλοδαρμούς και τη στέρηση τροφής.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, οι τρεις γυναίκες -η Νάιτ 32 ετών, η Αμάντα Μπέρι 27 ετών και η Τζίνα Ντεχεσούς, 23 ετών- «έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσουν μια αίσθηση ομαλότητας» και ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις χρονικές περιόδους κρατώντας ημερολόγια.


«Οι καταγραφές στα ημερολόγια μιλούν για καταναγκαστική σεξουαλική κακοποίηση, απομόνωση σε σκοτεινά δωμάτια, πρόβλεψη της επόμενης φοράς που θα κακοποιούνταν, όνειρα που έκαναν για επανασύνδεση με τις οικογένειές τους και τις αλυσίδες με τις οποίες ο Κάστρο τις έδενε στον τοίχο», ανέφεραν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι εισαγγελείς.

Τα τρία θύματα εξαφανίστηκαν από το Κλίβελαντ μεταξύ του 2002 και 2004 και κατάφεραν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία τον Μάιο, όταν ένας γείτονας άκουσε τις κραυγές των τριών γυναικών και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο Κάστρο αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή αφού ομολόγησε τα αποτρόπαια εγκλήματά του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ