2013-08-03 07:27:03
Φωτογραφία για Νέα Porsche Macan, χωρίς καμουφλάζ
Η Porsche είναι σχεδόν έτοιμη για το λανσάρισμα της Macan, του SUV που τοποθετείται κάτω από την Cayenne.

H πιο πιθανή διοργάνωση για το ντεμπούτο της Macan είναι το προσεχές Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, τον Νοέμβριο.

Υπόθεση που πρέπει να θεωρείται σχεδόν βεβαία, καθώς η Macan, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες μας, απαθανατίστηκε να κυκλοφορεί χωρίς καμουφλάζ στους γερμανικούς δρόμους, με μόνα παραπλανητικά στοιχεία τα εμπρός και πίσω φώτα που δεν ξεγελούν κανένα πως δεν είναι αυτά της παραγωγής.

Βέβαια, τα ψευδο-φώτα δεν φτάνουν για να κρύψουν την ομοιότητα της Macan με την Cayenne, ούσα η πρώτη ουσιαστικά ένα αισθητικό ανάτυπο της δεύτερης, με μικρότερες βέβαια αναλογίες. Και αυτές ακριβώς οι αναλογίες είναι που την κάνουν να δείχνει πιο ανάλαφρη και πιο σπορ από τη μεγαλύτερη αδερφή της. Με πιο χαμηλή και φαρδιά κοψιά και πιο λεπτό προφίλ από την Cayenne, η σπορ όψη της Macan βοηθιέται από το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και τη χυτή πίσω πόρτα. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου υπολογίζονται στα 4,6 m μήκος, 1,89 πλάτος και 1,65 m ύψος, που καθιστούν τη Macan 21 πόντους πιο κοντή, πέντε πιο στενή και τέσσερα πιο χαμηλή από την Cayenne.


Κάτω από τα ρούχα, η Macan θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MLB, σχεδιασμού VW για μεγάλα crossover και SUV, αλλά και αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν για να φορέσουν τον κινητήρα κατά το διάμηκες. H Audi ενεπλάκη πολύ σοβαρά στην εξέλιξη της MLB, καθώς προγραμματί9ζει να την χρησιμοποιήσει και αυτή στο προσεχές Q5.

Η γκάμα των μοτέρ θα έχει για κορυφαίο κινητήρα ένα νέο διτούρμπινο V6 που θα αποδίδει περίπου 370 PS και 55 kgm. Με αυτό το νέο κινητήρα, η Porsche θέλει ουσιαστικά να πλασάρει τη Macan ως μια δυναμική εναλλακτική επιλογή στις BMW X3 και τα Range Rover Evoque.

Στη βάση της γκάμας θα υπάρχουν δύο δίλιτρα 4κύλινδρα μοτέρ, τα πρώτα τέτοια σε Porsche ύστερα από την 968 του 1995. Και τα δύο μοτέρ θα είναι του γκρουπ VW. Το βενζινοκίνητο με 220-230 PS, ενώ το ντίζελ θα είναι με ισχύ γύρω από τους 190 PS.

Η γκάμα των κινητήρων Macan θα περιλαμβάνει ακόμη έναν 3,6λιτρο V6 με 300 PS στο μοντέλο S, έναν 3λιτρο V6 στην Diesel S με 250 PS, ενώ η Macan Diesel Turbo θα χρησιμοποιεί τον πανίσχυρο διτούρμπινο 3.0 V6 της Audi με τα 313 PS. Επίσης σχεδιάζεται και μια υβριδική Macan.

Στις φωτογραφίες διακρίνουμε ότι οι Γερμανοί έβγαλαν στη μόστρα και τα δύο μοντέλα, Macan S και Macan Tutrbo, με τη δεύτερη και πιο δυνατή να ξεχωρίζει από τις 4πλές εξατμίσεις της.

Η παραγωγή της Macan θα αρχίσει στο τέλος του 2013 στο εργοστάσιο της Λειψίας, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πρώτους μήνες του 2014. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ