2013-08-03 19:00:07
Φωτογραφία για Ρεκόρ συμμετοχών στην 13η BMW Motorrad Days
Λάτρεις της εταιρείας συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα 90 χρόνια της BMW

Η 13η διεθνής συνάντηση BMW Motorrad Days διοργανώθηκε όπως κάθε χρονιά (από το 2002 και μετά) στο Hausberg του Garmisch (Νότια Βαυαρία), από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου.

Η φετινή γιορτή ήταν λαοπληθής, καθώς σύμφωνα με συγκρατημένες μετρήσεις θα πρέπει να υποδέχτηκαν 40.000 επισκέπτες, που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο για την ευκαιρία να γιορτάσουν τα 90ά της γενέθλια σαν μια οικογένεια.

Κατέφθασαν αναβάτες από 40 χώρες. Το μεγαλύτερο ταξίδι έκανε ο Κινέζος που κατέφθασε οδικώς, διασχίζοντας την Ασία με τη BMW του. Οι 700 πρώτοι ανυπόμονοι «BMWέδες» έφτασαν ήδη από την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μία μέρα πριν την έναρξη της συνάντησης.

Δεκαπέντε στρέμματα έκταση είχε το κάμπινγκ και ήταν γεμάτο όλο το τριήμερο. Το ίδιο και κάθε κατάλυμα στο Garmisch-Partenkirchen. Παρέστησαν ο Marco Melandri, ο Chaz Davies και ο Troy Corser, δηλαδή οι δύο νυν και ένας πρώην αναβάτες της BMW στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike.


Δεν παρουσιάστηκαν ουσιαστικά νέα μοντέλα, αλλά υπήρχαν όλα όσα εμφανίστηκαν μέσα στο 2013. Ο κόσμος επιθεώρησε από κοντά το νέο μέλος της εξακύλινδρης οικογένειας K1600 με την ονομασία K1600 GT Sport και βέβαια η σύγχρονη ρετρό BMW Concept Ninety ή αλλιώς R 90 RS που δημιουργήθηκε ως επετειακό μοντέλο της εννενηκονταετίας. Παρών ήταν και ο σχεδιαστής της, ο αμερικανός Roland Sands, έτοιμος να εξηγήσει στον καθένα το σκεπτικό πίσω από το δημιούργημά του.

Η εντυπωσιακή βιντάζ cafe-racer δεν δείχνει μόνον υπέροχη αλλά είναι και γρήγορη, όπως απέδειξε συμμετέχοντας στο 1ο BMW Motorrad Days Classic Boxer Sprint. Την οδήγησε ο Edgar Heinrich, αυτοσχεδιαστής της «BMW Μοτοσυκλέτες» και η Valerie Thompson, η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο. Η Thompson κατέχει 5 ρεκόρ ταχύτητας με BMW S1000RR στα Αλίπεδα της Bonneville.

Επιδείχθηκαν ακόμη η νέα F 800 GS Adventure και το ηλεκτρικό mega-scooter C evolution. Σε ειδικό χώρο πρόβαλαν τα προϊόντα τους 80 κατασκευαστές περιφερειακών με ειδίκευση στα μοντέλα BMW.

Σε 500 τετρ. μέτρα εκτέθηκαν όλα τα μοντέλα που συνθέτουν την ιστορία των μοτοσυκλετών BMW, με πρώτο βέβαια το R32 του 1923. Ανάμεσά τους ξεχώρισε και η μοτοσυκλέτα που κέρδισε το Rally Dakar με τον Gaston Rahier.

Στο 1ο BMW Motorrad Days Classic Boxer Sprint, οι αναβάτες κοντράρονταν ανά ζεύγη σε μια διαδικασία νοκάουτ, επιταχύνοντας σε μιαν απόσταση ενός φέρλονγκ ή 201,168 μέτρων. Διαγωνίστηκαν μόνο μοτοσυκλέτες με κινητήρα boxer. Νικητής αναδείχθηκε ο ιταλός Fabio Macaccini από το Ρίμινι με μια R1200R.

Τα συγκλονιστικά σταντ περιλάμβαναν για πρώτη φορά «Γύρο του Θανάτου» του Original Motodrom, το παλιότερο περιοδεύον «Βαρέλι» στον κόσμο.

Εκτός του αναμενόμενου αλλά πάντα εντυπωσιακού Chris Pfeiffer, για πρώτη φορά επιδείχθηκαν και σταντ με αυτοκίνητα Mini και οδηγό τον άγγλο Russ Swift.

Οι επισκέπτες δοκίμασαν τα μοντέλα της BMW με πάνω από 2.400 test rides. Άλλοι 800 αναβάτες συμμετείχαν σε εκπαιδευτική ημερίδα οδήγησης στον περιφραγμένο χώρο του BMW Training Park.

Παρά την κατανάλωση 25.000 λίτρων μπύρας, το τριήμερο κύλισε χωρίς δυσάρεστα περιστατικά και ο Alexader Baraka, επικεφαλής του τομέα Events, Trade Fairs και Motorsport Marketing, συνόψισε το τριήμερο με την υπόσχεση πως του χρόνου θα υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα για την 14η διοργάνωση των «BMW Motorrad Days» που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο από τις 6 έως και τις 8 Ιουλίου 2014.
 πηγη
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ