2013-08-04 10:30:12
Φωτογραφία για Nτου και κατασχέσεις μετρητών από Ράμπο του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα
Αποφασισμένο να κάνει αυτό που δεν γινόταν επί σειρά ετών, εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών, εξαπολύοντας μπαράζ ελέγχων κυρίως σε νυχτερινά κέντρα, όπου η παραβατικότητα ειδικά στις τουριστικές περιοχές χτυπάει "κόκκινο". Η παράμετρος που δίνει, ωστόσο, ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν διατάξεις νόμου του 1951 και εκτός από τους ελέγχους φορολογικού ενδιαφέροντος, έγιναν κατασχέσεις σε όσα μετρητά υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές κέντρων διασκέδασης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες μικτά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και του υπουργείου Οικονομικών, κρατώντας χαρτί εισαγγελέα στα χέρια τους, έκαναν ντου σε 4 νυχτερινά κέντρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι και μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, καθώς χρωστάνε περίπου 12,5 εκατ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Κατά την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω οφειλέτες δεν είχαν στο όνομα τους ούτε ακίνητα ούτε καταθέσεις και τότε έπεσε η ιδέα να ανασυρθεί από το συρτάρι ένας νόμος του 1951, που δίνει τη δυνατότητα επιτόπου κατάσχεσης στις ταμειακές μηχανές. Όπερ και εγένετο!


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αναστάτωση την ώρα της κατάσχεσης, καθώς τα κέντρα ήταν εν λειτουργία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν παρατράγουδα. Όσον αφορά, δε, στο... περιεχόμενο των ταμείων, δεν ήταν ανάλογο βέβαια των οφειλών των ιδιοκτητών, ωστόσο, με τη κίνηση αυτή οι Διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες.

Όσο για τους ελέγχους στις μεγάλες πίστες, παράγοντες του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι θα ενταθούν, δίνοντας, μάλιστα, ραντεβού όπου πρόκειται να εμφανιστούν γνωστοί καλλιτέχνες Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ