2013-09-18 13:04:04
Φωτογραφία για Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της Αυστραλίας
«Και τώρα δουλειά». Με αυτό το σύνθημα ο πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, κάλεσε τους υπουργούς του «να πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά» και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι των ψηφοφόρων.

Ο κ. 'Αμποτ ορκίστηκε σήμερα ο 28ος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δέκα μέρες μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, και στη συνέχεια ορκίστηκε η κυβέρνησή του που αποτελείται από 42 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Ο νέος πρωθυπουργός τόνισε πως οι πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι να καταργήσει τον νόμο για τους φόρους των ρύπων και να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για να μην ξαναπεράσουν στα αυστραλιανά χωρικά ύδατα πλοιάρια, με αιτούντες άσυλο από την Αυστραλία.

Ο κ. 'Αμποτ δέχεται πολλές επικρίσεις μέσα στο ίδιο του το κόμμα, για την επιλογή να τοποθετήσει μόνο μια γυναίκα στο κυβερνητικό σχήμα, την υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ και γιατί κατήργησε το υπουργείο Πολυπολιτισμού, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία.


Ο ηγέτης των εργατικών Κρις Μπόουεν, δήλωσε μάλιστα ότι το Αφγανιστάν έχει περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση από ότι η Αυστραλία.

Ο συντηρητικός συνασπισμός του Άμποτ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου με μια σταθερή πλειοψηφία στη βουλή, αλλά στο κυβερνητικό του έργο θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από μικρότερα κόμματα με τα οποία θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό για να υπάρξει ισορροπία στη Γερουσία και να περάσει το νομοθετικό του έργο μέσω του κοινοβουλίου.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ