2013-09-20 07:49:10
Φωτογραφία για Νταμπίζας: «Ή στηρίζεις ή όχι»
Στο περιθώριο της παρουσίασης του Φιγκερόα, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Νίκος Νταμπίζας ρωτήθηκε πόσο θα... αντέξουν ο ίδιος και η διοίκηση στη στήριξη του πλάνου που υπάρχει, αν δεν έρθουν οι νίκες. Ο ίδιος αφοπλιστικά απάντησε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης.

«Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης. Ή στηρίζεις ή όχι. Καθοριστικός ρόλος για την ψυχολογία είναι το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σ' αυτό που κάνουμε κι εκπέμπουμε. Αυτό που βάλαμε από την αρχή ως πλάνο θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε. Η πίεση και η προπονητολογία είναι μέρος του παιχνιδιού», είπε ο Νταμπίζας και συμπλήρωσε για τις μεταγραφές:

«Από το αρχικό πλάνο υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις. Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάποιες περιπτώσεις στο ελληνικό στοιχείο. Για τους α', β' λόγους 3-4 προτεραιότητες δεν έγιναν πράξη. Δεν είμαστε δογματικοί όμως
. Κάναμε διαφοροποιήσεις χωρίς να διαταράξουμε το ελληνικό στοιχείο. Υπάρχει μια διαπίστωση στην ομάδα, ότι ίσως οι Ελληνες αποδείχθηκαν πιο δύσκολοι από τους ξένους. Ηταν πιο εύκολα τα πράγματα με τους ξένους με το brand name του Παναθηναϊκού. Ολοκληρώσαμε το ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ομάδα είναι πλήρης, καλύφθηκαν όλα τα κενά και με όλο το ρόστερ στη διάθεση του προπονητή είμαστε προσηλωμένοι στο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, δηλαδή τα αποτελέσματα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να έρθουν οι νίκες, ο Νταμπίζας σχολίασε: «Υπήρξε καθυστερημένη προσέλευση αρκετών μελών του ρόστερ. Είναι μια πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το συντομότερο το πρόβλημα της ετοιμότητας. Φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχεις ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μπορείς να ανταπεξέλθεις στην πίεση. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε αποτελέσματα και μέσα από αυτά θα έρθει η καλή ψυχολογία. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πάρα πολλά, τεράστια».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ