2013-09-20 10:25:30
Φωτογραφία για Ταχύρρυθμα προγράμματα εκτουρκισμού!
Με εντατικά σεμινάρια…γενιτσαρισμού συμπληρώνεται επί τουρκικού εδάφους η «εκπαίδευση» πολλών νεαρών μουσουλμάνων, που μεταφέρονται με τουρκικά έξοδα από την ελληνική Θράκη!

Για Δυτικοθρακιώτες νέους, που μετά από πρόσκληση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), επισκέφτηκαν στα τέλη Αυγούστου την Προύσα και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον πολιτισμό της, μας ενημερώνει η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ». Και το δημοσίευμα που σας μεταφέρουμε σήμερα στο “Προξενείο-Στοπ” (σε μετάφραση του αδελφού ιστολογίου tourkikanea.gr) συνεχίζει, αναφέροντας τα εξής:

«Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι επισκέφτηκαν τα Τοπχανέ, Ουλού Τζαμί, Εμίρ Σουλτάν, Γεσίλ Τουρμπέ, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ Α΄. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Κιοσέ που τους συνόδευε, ανέφερε πως οι νέοι πραγματοποιούν μια 15μερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη, διαμένουν στo λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα και εκεί, στα πλαίσια του ταχύρυθμου καλοκαιρινού σχολείου, και παίρνουν μαθήματα, αλλά έχουν και την τύχη να επισκεφτούν ιστορικά και πολιτιστικά σημαία της Προύσας.


Ο Κιοσέ ανέφερε ακόμη πως αυτού του είδους τα προγράμματα, πρέπει να κινούνται σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, ότι σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την αύξηση της αυτοπεποίθησης των νέων και για την καλύτερη τους κατάρτιση, για να προσθέσει πως ¨Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν από την μια πως εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και οι συντοπίτες τους, που τους σκέφτονται, ενώ από την άλλη πιστεύουμε πως είναι κάτι το σημαντικό να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους. Κάνουμε ότι μπορούμε για να νοιώσουν σαν να ήταν στο σπίτι τους¨.

Οι νέοι στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τους υποδέχτηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και ο Γ.Γ. του δήμου ΠρούσαςΝετσμετίν Σενοτζάκ.

Ο Σενοτζάκ ανέφερε πως οι περισσότεροι μετανάστες από την Δυτική Θράκη ήρθαν στην Προύσα και συνεχίζουν τον πολιτισμό τους στην Τουρκία, ενώ αξιολογώντας την επίσκεψη των νέων, είπε: ¨Σας δίνουμε μεγάλη αξία, διότι από εσάς δεν περιμένουν πολλά μόνο η Δυτική Θράκη και οι Τούρκοι, αλλά όλη η ισλαμική κοινότητα¨.

Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι Δυτικοθρακιώτες νέοι στηρίζοντας τον πολιτισμό τους θα προστατεύσουν και την εθνική τους ταυτότητα και είπε: ¨Εμείς στην Δυτική Θράκη πρέπει να υπάρχουμε υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα. Για αυτό είναι ανάγκη να εκπαιδευτείτε καλά και να συνεχίσετε τον πολιτισμό μας. Η Τουρκία ποτέ δεν είναι δυνατόν να σας γυρίσει την πλάτη της¨» Πολύ εύγλωττα βεβαίως όλα αυτά: και οι παραπάνω δηλώσεις, αλλά και τα ίδια τα…ταχύρρυθμα μαθήματα, που πραγματοποιούνται ασφαλώς με οργάνωση και δαπάνες του συλλόγου Προύσας (ή ακόμη ακριβέστερα του τουρκικού ΥΠΕΞ, που χρηματοδοτεί αδρά τον αλυτρωτικό BTTDD και τα παραρτήματά του). Κάτι σαν τα δωρεάν λεωφορεία που βάζει δηλαδή για κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.

Πολύ χαρακτηριστικές όμως και οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, με σημαντικότερη φυσικά την 3η, η οποία είναι από την επίσκεψη των παιδιών στα γραφεία του παραρτήματος Προύσας του BTTDD. Στο βάθος αριστερά διακρίνεται η μόνιμα ευρισκόμενη εκεί σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», ενώ στους μαθητές μοιράστηκε και το βιβλίο «Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ», βιβλίο που εξιστορεί και ηρωοποιεί τη ζωή και την ακραία ανθελληνική δράση του γνωστού φασίστα τουρκοπράκτορα και ιδρυτή του τουρκοκόμματος DEB.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν περί…εκπαιδεύσεως! Τώρα βέβαια όποιος έχει μάτια, βλέπει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Θράκη ως προς το δηλητήριο που ποτίζεται συστηματικά στα μυαλά των μικρών παιδιών και ως προς τη μαζική εκκόλαψη φανατικών τουρκοφρόνων. Ο έχων οφθαλμούς συνεπώς οράτω και ο έχων νουν ψηφισάτω. Όσο για τους υπόλοιπους, ας αλλάξουν πλευρό ή ας κάτσουν να δουν κανένα νέο τουρκοσήριαλ στα αθηναϊκά μεγαλοβοθροκάναλα. Καληνύχτα!

Προξενείο Στοπ
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ