2013-10-05 01:43:11
Φωτογραφία για Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή: Αυτοί είναι οι 6 προφυλακισθέντες
Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Γιώργος Ρουπακιάς καθώς και η χρυσαυγίτισσα ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη βρίσκονται από σήμερα στις φυλακές.

Σε ειδικά ανακατασκευασμένο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα μείνουν προφυλακισμένοι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής της κ. Λαγός, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός.

Μεταφέρθηκαν σε ανακαινισμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στα οποία δεν έχει κρατηθεί κανένας άλλος μέχρι στιγμής.


Αναφερόμενος στην κράτηση των κ.κ. Μιχαλολιάκου και Λαγού, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός τόνισε ότι οι δύο κρατούμενοι δεν έχουν οπτική επαφή με άλλους κρατούμενους και ότι θα προαυλίζονται την ίδια ώρα.

Σύμφωνα με τον κ.Αραβαντινό, όσο οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι κάτω των 10, ο καθένας τους θα κρατείται μόνος του σε δικό του κελί.

Όπως είπε, στα κελιά επιτρέπεται να υπάρχει μόνο τηλεόραση, ενώ για τις επικοινωνίες τους με συγγενείς ή τους συνηγόρους τους οι κρατούμενοι θα χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού κρατούνται επίσης ο πρώην υπ.Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος και οι Δ.Κουφοντίνας, Β.Τζωρτζάτος και Χρ.Ξηρός, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Υπογραμμίζεται ότι ο "πυρηνάρχης" της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου Βόλου, ενώ η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

Aίρεται η ασυλία των 6 υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των υπόδικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής προωθούν οι δικαστικές αρχές, μέσω διαβιβασθέντος φακέλου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή ποινικούς φακέλους για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο, Η. Κασιδιάρη, Η. Παναγιώταρο, Χ. Παππά, Γ. Λαγό και Ν. Μίχο.

Ο φάκελος περιλαμβάνει αδικήματα, τα οποία δεν εμπίπτουν σε κακουργηματικές πράξεις και ως εκ τούτου απαιτείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ