2013-10-08 21:40:06
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού, αναλύοντας το πλάνο του για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων στο Blog Bala na Cesta:

Μετά από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, μπορούμε να δούμε τον Ολυμπιακό ως πρωταθλητή κόσμου;

Δεν ξέρω αν είμαστε πρωταθλητές κόσμου, όμως πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας μεταξύ των δύο ηπείρων του μπάσκετ είναι πολύ θετικός με τη δημιουργία αυτής της διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό που ζήσαμε, το ταξίδι, το τουρνουά και θα το θυμόμαστε για πάντα. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι το μπάτζετ. Η Πινέιρος έπαιξε κυρίως με επτά παίκτες στο παρκέ.

Τι έχετε να πείτε για τη Βραζιλία;

Κοιτάξτε, είμαι οπαδός του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου... ο Ριβάλντο και ο Ζιοβάνι είναι δύο παίκτες που έχουν παίξει στον Ολυμπιακό. Εκτός ποδοσφαίρου, ο Όσκαρ Σμιντ και ο Μαρσέλ ντε Σόουζα είναι οι πλέον αναγνωρίσιμοι που έχουν παίξει στο ΝΒΑ, όπως και ο Μαρσέλο Χουέρτας της Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι τα παιχνίδια του 1990 στο Παγκόσμιο της Αργεντινής και τις συναρπαστικές μάχες του Όσκαρ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.


Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση, είπε:

...Ένα πράγμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μπορώ να παίξω μόνο με την ομάδα μου τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

Αναφερόμενος στον ευατό του και το γεγονός ότι στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού, κατάφερε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, είπε:

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να δουλεύεις στο ύψιστο επίπεδο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στους υψηλούς στόχους που θέτεις Για τον Ολυμπιακό, είπε:

Ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία. Στην Ελλάδα είναι μια παραδοσιακή ομάδα με το 50% των φιλάθλων να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό... Είμαστε η πιο δημοφιλής ομάδα. Ποια είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στη Βραζιλία;

Θα έλεγα τη δική μου, τη Φλουμινένσε, αλλά αυτό δεν είναι αληθές...

Ναι, η Φλουμινένσε και η Φλαμένγκο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ επίσης. Εγώ ήμουν Ολυμπιακός όταν ήμουν μικρός και μπορείτε να φανταστείτε το συναίσθημά μου να οδηγώ αυτή την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Το καταλαβαίνω. Πως νιώθετε που ήρθατε στην ομάδα που υποστηρίζετε από μικρό παιδί και με αυτήν γίνατε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα;

Είναι απερίγραπτο. Είχαμε μεγάλη ψυχική δύναμη. Είμαστε πειθαρχημένοι ως ομάδα και κάθε παίκτης σέβεται τις μεθόδους μου. Είχα προτάσεις να φύγω όμως νιώθω πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Εδώ μοιράζομαι τη φιλοσοφία μου στο μπάσκετ για συλλογική αλληλεγγύη. Είναι κάτι που πιστεύουμε και για τη ζωή, όχι μόνο για τον αθλητισμό.

Πόσο δύσκολο ήταν να γίνετε προπονητής μιας μεγάλης ομάδας, μετά από αρκετά χρόνια στους πάγκους μικρότερων ομάδων;

Όχι δεν ηταν δύσκολο. Ήταν εύκολο επειδή έχεις πολύ καλό κόσμο γύρω σου. Το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες. Η πίεση είναι τεράστια όμως άπαντες είναι στο πλευρό σου. Αυτό που αυξάνει την πίεση είναι το γεγονός πως ασχολούνται ακόμη περισσότερο μαζί σου τα Μέσα, αλλά και οι πολυπληθείς οπαδοί.

Για τη φιλοσοφία του να χρησιμοποιεί 10-11 παίκτες σε κάθε ματς, σχολίασε:

Το μπάσκετ είναι συλλογικό άθλημα... Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα μπορούσε να κερδίσει μόνος του τίτλους... Το μπάσκετ είναι σήμερα περισσότερο ομαδικό από ποτέ και για τον λόγο αυτό δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις μόνο με πέντε παίκτες.

Για τους τρόπους με τους οποίους μελετά το μπάσκετ, είπε:

Περισσότερο απ' όλες τις μεθόδους χρησιμοποιώ αυτή του βίντεο. Βλέπω αγώνες της ομάδας μου, των αντιπάλων, παιχνίδια από μικρότερες κατηγορίες και μιλάω με άλλους προπονητές από χαμηλότερες κατηγορίες... Αγαπώ το μπάσκετ και κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώνομαι καθημερινά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ