2013-10-13 12:24:04
Φωτογραφία για Γεωτρήσεις για εντοπισμό χρυσού σε Λάρνακα και Πάφο
Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση ξένες εταιρείες που ειδικεύονται στην εξόρυξη χρυσού καθώς μετά από γεωφυσικές έρευνες που διήρκησαν τρία χρόνια έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι η Κύπρος έχει τεράστια αποθέματα χρυσού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Northern Lion ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της γεωφυσικής της έρευνας στην Κύπρο και την έναρξη με τη συνεργάτιδα εταιρεία της Centerra Gold ενός γεωτρητικού προγράμματος σε βάθος 1.500 μέτρων.

Θα εξετάσει διάφορους υποψήφιους στόχους που προσδιορίστηκαν από τη γεωφυσική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε εντός των αδειοδοητημένων περιοχών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, John Lando, δήλωσε ενθουσιασμό για το ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Centerra.

«Πολύ λίγες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί στην Κύπρο τα τελευταία 40 χρόνια και με την τεχνογνωσία ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς χρυσού, το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για συστηματική ανακάλυψη μεγάλων μαζών θειούχων ορυκτών», είπε χαρακτηριστικά.


Η εξειδικευμένη έρευνα εντόπισε κοιτάσματα σε πέντε περιοχές στην Λάρνακα και την Πάφο. Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λάρνακας, στα Πάνω Λεύκαρα η έρευνα έδειξε τρία σημεία στα οποία έχει προγραμματιστεί επανάληψη του γεωτρητικού προγράμματος και στην Πάφο εντοπίστηκαν πιθανά κοιτάσματα στην περιοχή των παλιών Μεταλλείων της Λίμνης και της Κυνούσας. Name

Σύμφωνα με στοιχεία από την υπηρεσία μεταλλείων από το 1936 τα μεταλλεία της Κύπρου έκαναν εξαγωγή χρυσού.

Συγκεκριμένα το 1935 είχαν εξαχθεί 210 κιλά το 36 630 το 37 710 το 38 880 με τον μέσο όρο εξαγωγής μέχρι το 1981 τα 120 κιλά

''ΧΡΥΣΕΣ'' ΕΞΑΓΩΓΕΣ

1935 210 κιλά

1936 630

1937 710

1938 80

Μέχρι το 1981 μ.ο 120 κιλά

Επισημαίνεται ότι η "Νorthern Lion", διαθέτει 17 άδειες εξερεύνησης, που καλύπτουν 52 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, δήλωσε ότι αν οι ποσότητες είναι τεράστιες ή όχι θα το δείξουν οι γεωτρήσεις και μόνο. Πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει οφέλη αν τελικά οι προσπάθειες καρποφορήσουν, καθώς η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει τέλη.

Παράλληλα όπως εξήγησε, η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος συνδέεται άμεσα με την αύξηση τις τιμής του χρυσού. 
cytoday.eu
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ