2013-10-18 08:00:07
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία για νέο Σύνταγμα!
Διάβασε...σκέψου...Μήπως να συμμετάσχεις και εσύ;

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμαΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία μας σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Δελιβάνη» τη Δευτέρα 14-10-2013 στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφ. Σχολής του Α.Π.Θ. 

Συντονιστής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Παντελής Σαββίδης και ομιλητές οι: Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, καθηγ. Jean-Eric Gicquel, Γιώργος Κόκκας, Χρήστος Λυντέρης, καθηγ. Κώστας Χρυσόγονος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γάλλος Γεν. Πρόξενος Christophe Le Rigoleur. 

Ο Γάλλος συνταγματολόγος καθηγ. Jean-Eric Gicquel ανέλυσε τη γαλλική εμπειρία θέσπισης και αναθεώρησης Συντάγματος και ξεκαθάρισε ότι ένα Σύνταγμα πρέπει να περιέχει τη θέληση

του λαού. Οι υπόλοιποι ομιλητές συμφώνησαν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως πολιτικό και μάλιστα πολιτικού συστήματος το οποίο πρέπει να αλλάξει ριζικά. 


Συγκεριμένα: O καθηγ. Χρυσόγονος πρότεινε 12 σημεία ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Ο Χρ. Λυντέρης ανέλυσε τις θέσεις της «Π» με βάση τη Διακήρυξή της για τους αναγκαίους έξι άξονες ριζικής συνταγματικής αλλαγής και για την ακολουθούμενη θεσμική διαδικασία με τη συμμετοχή των πολιτών για ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι από τους πολιτικούς. 

Ο Γ. Κόκκας ανέπτυξε τα ζητήματα των θεσμών άμεσης δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η κυρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη έκανε την τελική ανασκόπηση για το απαραίτητο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα συνδράμει αποφασιστικά και στην επίλυση των ζοφερών οικονομικών μας προβλημάτων.

Η πολιτική αυτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ήταν ανάλογης σπουδαιότητας με την επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε η «Π» στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου με τίτλο ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ!

Με αφετηρία την πρώτη αυτή εκδήλωση της «Π» στη Θεσσαλονίκη, η τοπική Ομάδα θα διευρύνει τις δραστηριότητές της για την ενεργοποίηση των μελών και τη διάδοση των θέσεών μας.

Την διακύρηξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

www.neosyntagma.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ