2013-10-26 05:58:06
Φωτογραφία για Ολάντ: Η ανεργία «σταθεροποιείται»
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η ανεργία σταθεροποιείται στη χώρα, παρά την αύξηση των ανθρώπων που ζήτησαν να ενταχθούν στους καταλόγους των ανέργων για να λάβουν επιδόματα, καθώς η κυβέρνησή του δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό πριν από τα τέλη της χρονιάς, όπως υποσχόταν.

Οι αιτήσεις Γάλλων να εγγραφούν στους καταλόγους των ανέργων αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από την εποχή που μαινόταν η χρηματοοικονομική κρίση, στις αρχές του 2009, φθάνοντας σε ένα νέο ιστορικό υψηλό (3,29 εκατ. πρόσωπα).

Ο Ολάντ σημείωσε ότι η αύξηση, την οποία αξιωματούχοι απέδωσαν κυρίως στο ότι συμπεριλήφθηκαν δεδομένα που είχαν παραλειφθεί τον Αύγουστο λόγω ενός τεχνικού σφάλματος, αποκρύπτει την επιβράδυνση του ρυθμού εγγραφής νέων ανέργων στους καταλόγους.

«Υπάρχει μια σαφής επιβράδυνση σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, όταν η ανεργία αυξανόταν κατά 30.000 ως 40.000 (πρόσωπα) σε ετήσια βάση», είπε ο Ολάντ μιλώντας κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παραδέχθηκε πάντως ότι η αύξηση αυτή «είναι ακόμη μεγάλη».


Αφαιρούμενης της παραμόρφωσης που προκαλούσε το τεχνικό αυτό πρόβλημα, τα δεδομένα θα έδειχναν ότι οι νέοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 5.000 τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, δηλαδή συνολικά κατά 10.000, έναν αριθμό που σηματοδοτεί μια μεταβολή της τάσης, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Ο Ολάντ έχει δεσμευτεί ότι θα σταματήσει την αύξηση της ανεργίας φέτος. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι το θεωρούν απίθανο, αλλά η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι με την αξιοποίηση κρατικά επιχορηγούμενων προγραμμάτων μπορεί να αυξηθούν οι προσλήψεις.

Το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot στο Ολνέ σου Μπουά κοντά στο Παρίσι, το οποίο αναμένεται να κλείσει φέτος στο πλαίσιο των σχεδιασμών της να περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, παρήγαγε το τελευταίο του αυτοκίνητο σήμερα το πρωί.

Με την ανεργία να παραμένει σταθερά περί το 11%, ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είπε στην εφημερίδα Ouest France ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την μείωση της ανεργίας.

Ο Ολάντ είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με τα αποτελέσματα της πολιτικής της πριν από τον Δεκέμβριο. «Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη», δήλωσε, αναφερόμενος στην πτωτική πορεία της καμπύλης της ανεργίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ