2013-10-27 09:09:43
Φωτογραφία για ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ
Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο εκατοντάδες Αμερικανοί έξω από το Καπιτώλιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυβερνητικών προγραμμάτων παρακολούθησης, τα οποία αποκάλυψε ο πρώην τεχνικών της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε τις μαζικές παρακολουθήσεις», «Σε ευχαριστούμε Έντουρντ Σνόουντεν» και «Βγάλτε από την πρίζα τον Μεγάλο Αδελφό».

Οι πορεία διαμαρτυρίας προσέλκυσε διαδηλωτές διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων.

«Θεωρώ τον εαυτό μου συντηρητικό και κανένας συντηρητικός δεν θέλει η κυβέρνησή του να συλλέγει πληροφορίες για τους πολίτες και να τις χρησιμοποιεί», δήλωσε ο Μάικλ Γκριν που πήρε μέρος στη διαδήλωση.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από μια συμμαχία γνωστή ως «Σταματήστε να μας παρακολουθείτε», που αποτελείται από περίπου 100 δημόσιες ομάδες υπεράσπισης και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ζητήσει από το Κογκρέσο να προβεί σε μεταρρυθμίσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο που υποστηρίζει τη μυστική συλλογή δεδομένων από την NSA για πιθανές ξένες απειλές. Σκοπός των διαδηλωτών ήταν να παραδώσουν στο Κογκρέσο ένα επίσημο αίτημα για το οποίο είχαν μαζέψει 570.000 υπογραφές.


Η κυβέρνηση Ομπάμα και πολλοί βουλευτές έχουν υπστηρίξει ότι το πρόγραμμα της NSA είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρας και ότι τα εν λόγω προγράμματα εποπτεύονται προσεκτικά από το Κογκρέσο και τα δικαστήρια.

ΑΜΠΕ/Reuters/ΑΡ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ