2013-10-27 12:03:06
Φωτογραφία για Αλωνίζουν» οι Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι και λαθραλιείς!
Στο έλεος Αλβανών που περνούν παράνομα τα σύνορα από αφύλακτα μονοπάτια μεταφέροντας τα σύνεργά τους, βρίσκονται τα δάση και οι λίμνες της χώρας Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα λαθροϋλοτομίας ή λαθραλιείας και συχνά οι δράστες πέφτουν στα χέρια των ελληνικών αρχών.

Δεν συνέβη, όμως, αυτό με έναν Αλβανό που είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και υλοτομούσε ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση στο Νεστόριο Καστοριάς, φυσικά χωρίς άδεια.

Οι συνοριοφύλακες και οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν, καθώς τράπηκε σε φυγή και πέρασε στο αλβανικό έδαφος εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής. Άφησε, όμως, πίσω του ξυλεία από πέντε οξιές που είχε κόψει, το αλυσοπρίονό του και δύο… μουλάρια με τα οποία θα μετέφερε τα κούτσουρα!

*** Αντίθετα, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας δυο Αλβανοί ηλικίας 25 και 34 χρόνων που είχαν διαρρήξει στις αρχές Οκτωβρίου μια επιχείρηση εμπορίας στερεών καυσίμων στη Νέα Σελεύκεια και είχαν κλέψει ξυλεία ελιάς αξίας 800 ευρώ
. Το φορτηγό στο οποίο φόρτωσαν τα κούτσουρα και τα πούλησαν σε ανυποψίαστους πολίτες κατασχέθηκε, ενώ τα κλεμμένα καυσόξυλα δόθηκαν με μεσεγγύηση στους αγοραστές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

*** Στα πράσα έπιασαν δύο Αλβανούς ηλικίας 36 και 31 χρόνων στη λίμνη Μικρή Πρέσπα οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, τη στιγμή που ξεκινούσαν να ψαρεύουν έχοντας μπει παράνομα στη χώρα! Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μία ξύλινη βάρκα με δύο κουπιά, δίχτυα μήκους 150 μέτρων και μία απόχη και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας που τους άσκησε δίωξη για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ