2013-10-28 22:13:12
Φωτογραφία για Δυσφήμησες τη Λίγκα; Θα πληρώσεις!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Γ.Σ της Λίγκας την Τρίτη όπου θα συζητηθεί το νέο άρθρο, το οποίο ενδέχεται να επιφέρει χρηματικές τιμωρίες (10.000-300.000 ευρώ) σε όσους δυσφημούν την διοργανώτρια αρχή! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pamesports.gr, η Λίγκα υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης κρίσεων, αλλά αυτοπροστασίας του ποδοσφαίρου.

Τι προβλέπει το ...άρθρο (23Β)

Όταν ΠΑΕ ή πρόσωπο που θα συνδέεται με μέλος του συνεταιρισμού κριθεί ότι με την κρίση του δυσφημεί τη Λίγκα, άτομα που έχουν σχέση με αυτή ή οποιαδήποτε συνεργασία με αυτή, τότε θα υπάρχει «καμπάνα» από δέκα έως και τριακόσιες χιλιάδες ευρώ στον σύλλογο!

Πώς γεννήθηκε η αρχική ιδέα

Η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν είναι μια νέα ιστορία και πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη εισήγηση δεν έγινε από τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιάννη Μώραλη. Η πρωτοβουλία έλαβε σάρκα και οστά τον Αύγουστο όταν και υπήρξε η κόντρα Σκάι και Νόβα
. Τότε συστάθηκε νομική επιτροπή αποτελούμενη από τους: κ. Μπίρδα (ΠΑΟΚ), τον κ. Κοντοβαζενίτη (Ξάνθη) τον κ. Γιαννίκο (Ολυμπιακός) και την κυρία Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός) μαζί με τον κ. Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος λίγκας). Εργάστηκε η επιτροπή για δύο μήνες με στόχο να βρει νομικό τρόπο αυτοπροστασίας του ποδοσφαίρου από παρόμοια φαινόμενα. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία για να περάσει χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 των μελών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Λίγκας, αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η αμεροληψία (θα ισχύει και στις εισηγήσεις τιμωριών εφόσον περάσει). Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δέκα μέρες η κυρία Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός) παραιτήθηκε για προσωπικούς της λόγους.

Σημαντική διαφοροποίηση.

Οι ενδεχόμενες χρηματικές τιμωρίες δεν αφορούν τις ...κρίσεις, αλλά τις οξυμένες δηλώσεις ή ανεξέλγκτες ύβρεις από πρόσωπα που συνδέονται με τις ΠΑΕ. Για παράδειγμα δεν αγγίζει μόνο τον Παναθηναϊκό και τον κύριο Αλαφούζο και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη Νόβα. Για να το πάμε πιο μακριά θα μπορούσε να ενοχλήσει και την ΠΑΕ Ολυμπιακός με δεδομένη την έντονη

δυσφορία προς τον ΟΠΑΠ εσχάτως. Οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης εισήγησης μάλιστα, υποστηρίζουν ότι πρώτη η Λίγκα είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις σχετικά με την αφαίρεση βαθμών στις ΠΑΕ, αλλά όπως λένε: «αυτό είναι άλλο πράγμα»

Συμπερασματικά - και μόνο στην περίπτωση που ψηφιστεί το άρθρο - το ...στόρι θα πηγαίνει κάπως έτσι: Όποιος βρίζει το χέρι που του αποφέρει χρήματα θα πληρώνει!

Πηγή: pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Cranberries κατά των ουρολοιμώξεων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Cranberries κατά των ουρολοιμώξεων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ