2013-10-29 03:52:05
Φωτογραφία για Το Toyota GT 86 και sedan
Η Toyota φαίνεται ότι θα λανσάρει το 2015 και τη sedan εκδοχή του GT 86, η οποία θα βασίζεται στο 2θυρο, κουπέ αμάξωμα με... μεγαλύτερο όμως μεταξόνιο για να χωρέσουν οι πίσω και με υβριδική έκδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής φίρμας παραδέχτηκε ότι ετοιμάζεται η sedan εκδοχή του GT 86. Μπορεί λοιπόν να μην προχώρησε το σχέδιο για την ανοιχτή εκδοχή GT 86, όμως υπήρχε το «plan B» και αυτό ήταν τελικά το 4θυρο coupe.

Πιο συγκεκριμένα, οι φήμες αναφέρουν ότι το εν λόγω μοντέλο έλαβε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του, με στόχο να λανσαριστεί προς το τέλος του 2015. Το συγκεκριμένο σπορ coupe θα βασίζεται σχεδιαστικά στο υπάρχον, με πιθανώς μια ανασχεδιασμένη μάσκα μπροστά, η οποία θα παραπέμπει σ ένα «σπαθί σαμουράι», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον άνθρωπο της Toyota.

Επίσης, το GT 86 sedan θα δανειστεί την πλατφόρμα του 2θυρου αμαξώματος, αλλά το μεταξόνιό του θα είναι επιμηκυμένο κατά 100 χλστ., προκειμένου να διαθέτει «πραγματική» 4θέσια διάταξη καθισμάτων. Να θυμίσουμε ότι το υπάρχον GT 86 έχει 2+2 θέσεις καθισμάτων, με πολύ οριακό χώρο για τους πίσω.


Παράλληλα, στο μηχανικό επίπεδο αναμένεται να τοποθετηθεί ο 2λιτρος boxer κινητήρας του υπάρχοντος μοντέλου με τους 200 ίππους και τα 205 Nm ροπής. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει εναλλακτικά και ένα υβριδικό σύνολο, που θα αποδίδει συνδυαστικά 250-270 ίππους, ενώ επίσης θα διαθέτει και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (KERS) της F1, που θα στέλνει την «ενισχυτική» ώθηση στους πίσω τροχούς.
autotriti.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ