2013-10-29 20:14:06
Φωτογραφία για Σκάνδαλο με γήπεδο μπάσκετ στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης
Ένα έργο – σκάνδαλο που ζητάει δικαίωση.

Στο Ασβεστοχώρι το 1992 ο τότε Κοινοτάρχης και το Κοινοτικό Συμβούλιο συμφώνησαν με τη διοίκηση του «Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Νέα Γενεά» να κατασκευάσει η Κοινότητα Ασβεστοχωρίου κλειστό γήπεδο σε οικόπεδο του συλλόγου και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός 18 μηνών να παραχωρηθεί το ακίνητο στο Δήμο. Η διοίκηση της τότε Κοινότητας τήρησε όλους τους όρους της συμφωνίας αλλά η διοίκηση του συλλόγου ποτέ δεν παραχώρησε, ως όφειλε, την οικοπεδική έκταση.

Το 2001 μάλιστα ο τότε Δήμαρχος κ. Χριστοδούλου έστειλε εξώδικο που εγκαλούσε τη διοίκηση του συλλόγου να προσέλθει σε συμβολαιογράφο κάνοντας πράξη τη συμφωνία της δωρεάν παραχώρησης, κάτι που δεν έπραξε η διοίκηση του συλλόγου έως τώρα. Από τότε 2003 έως τέλος του 2011 με τη διοίκηση του κ. Γεράνη δεν έγινε καμιά ενέργεια από πλευράς Δήμου να προστατεύσει τα συμφέροντά του και την περιουσία του. Ίσως φταίει η διπλή ιδιότητα του κ. Γεράνη (Δήμαρχος και Πρόεδρος του Συλλόγου).


Σήμερα λοιπόν έρχεται η διοίκηση του συλλόγου και παζαρεύει να πουλήσει το οικόπεδο στο Δήμο έναντι σοβαρότατου τιμήματος. Αυτό δηλαδή το γήπεδο που κτίστηκε με χρήματα του Δήμου, άρα όλων των Δημοτών του Ασβεστοχωρίου, ζητάει ο σύλλογος άκουσον άκουσον να το ξαναπληρώσουν οι Δημότες.

Η Διοίκηση του Δήμου μας φέρεται να έχει συμφωνήσει σε αυτό. Να σημειώσουμε ότι από την κατασκευή του γηπέδου το 1996 έως σήμερα όλα τα έξοδα συντήρησης (θέρμανση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, προμήθεια υλικών, χρωματισμούς κ.λ.π.) τα πληρώνει ο Δήμος.

Ρωτάμε λοιπόν τη Διοίκηση του Δήμου μας με ποια λογική και με ποιο νομικό καθεστώς χρεώνει τους Δημότες μας για έξοδα λειτουργίας ενός γηπέδου που ανήκει σε σύλλογο και όχι στο Δήμο όπως αυτή αποδέχεται;

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου μας να διεκδικήσει με ένδικα μέσα την κυριότητα του γηπέδου χωρίς καμιά αποζημίωση προς το σύλλογο.

Διοικητικο Συμβουλιο

Α.Σ. Χορτιατη Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ