2013-10-30 00:12:06
Φωτογραφία για Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στη Βεγγάζη
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στη Λιβύη, όπου τρεις άνθρωποι στην Βεγγάζη έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας αξιωματούχος μιας ταξιαρχίας των πρώην εξεγερμένων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ένας αξιωματικός της αστυνομίας καθώς και ένας αξιωματικός του στρατού γλίτωσαν σήμερα από δύο ξεχωριστές απόπειρες δολοφονίας που έγιναν εναντίον τους στην ίδια πόλη.

Παράλληλα εντοπίστηκε και η σορός ενός τραπεζίτη, που είχε πέσει θύμα απαγωγής πριν ενάμισι μήνα.

«Τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας εντόπισαν χθες Δευτέρα βράδυ τη σορό του Άμπντελ Λατίφ Ζουέι, διευθυντή μιας τράπεζας της Βεγγάζης, σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται σε προάστιο» της Βεγγάζης, δήλωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας, ο στρατηγός Αμπντάλα αλ Ζαΐντι. Οι απαγωγείς του είχαν ζητήσει λύτρα ύψους 10 εκατομμυρίων λιβυκών διναρίων (5,9 εκ. ευρώ), προτού μειώσουν το ποσό στα 6 εκ. δηνάρια (3,5 εκ. ευρώ), σύμφωνα με έναν συγγενή του θύματος.


Επιπλέον ένοπλοι σκότωσαν πολιτικό συνεργάτη ενός διοικητή μιας ταξιαρχίας των πρώην εξεγερμένων, Μουστάφα Σνέιντελ, σύμφωνα με τον Ζαΐντι.

Το βράδυ της Δευτέρας «άγνωστοι άνοιξαν πυρ, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό πέντε ακόμη που έπαιρναν μέρος σε μια καθιστική διαμαρτυρία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι διαδηλωτές αυτοί, η πλειονότητα των οποίων ανήκε στη φυλή αλ Ομπέιντι, είχαν στήσει μια σκηνή για να ζητήσουν από τις αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες έρευνας για τη δολοφονία του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Ομπέιντι.

Ο στρατηγός αλ Ομπέιντι, πρώην στέλεχος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2011.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ