2013-11-19 14:30:07
Φωτογραφία για Μην περιμένεις θαύματα
Οι δηλώσεις δια στόματος κυβερνητικών στελεχών περί μη λήψης νέων μέτρων, ειδικά αυτά που περιλαμβάνουν περικοπή μισθών, συντάξεων και πλειστηριασμών κατοικίας, προκαλούν γέλωτα, αφού έχουν κάτι από “η μέρα της μαρμότας” και όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για μπαράζ καταστροφικών αποφάσεων.

Η κυβέρνηση έχει πετύχει. Είναι πετυχημένη, ανάλογα με από ποια πλευρά είσαι. Αν ανήκεις στο μεγάλο κεφάλαιο, τότε θα εκτιμήσεις τις προσπάθειές της για να αφήσει όσο πιο αποδυναμωμένο τον εργαζόμενο-σκλάβο που θα έχεις στην δούλεψή σου. Αν είσαι real-estate εταιρεία με διεθνείς διασυνδέσεις, θα εντυπωσιαστείς με τον τρόπο που υποβαθμίζονται περιοχές και πως τα ακίνητα κοντεύουν να γίνουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους ιδιοκτήτες τους. Βλέπεις, θα έχεις πολλαπλά οφέλη αξιοποίησης της γης. Αν πρόκειται να επενδύσεις σε τομείς όπως η Υγεία και η Εκπαίδευση που τώρα η κυβέρνηση τις απαλλάσσει από τις “μεταπολιτευτικές αγκυλώσεις”, τώρα είναι η ευκαιρία σου.


Βέβαια μπορεί να ανήκεις σε κάποιον από αυτούς τους ενοχλητικούς 1,5 εκατομμύριο ανέργους, ίσως να είσαι άστεγος, ή ανασφάλιστος και να χαλάς την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό (sic) και να αμαυρώνεις το “success story” που με τόσο αίμα -κυριολεκτικά- αθώων επικοινωνήθηκε. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως διάδοχη κατάσταση για την χώρα, έχοντας κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες μιας “καθωσπρέπει” αστικής κυβέρνησης που απευθύνεται πλέον στο ίδιο κοινό πάνω-κάτω. Ενώ έχει πολλές ευκαιρίες για σοβαρή αντιπολίτευση, αναλώνεται σε αντίστοιχη διαχείριση της “σύγκρουσης” με την κυβέρνηση, διατηρώντας την ψευδαίσθηση της αντιπαλότητας με όρους media-κούς. Το χειρότερο είναι ότι δεν παρασύρει την κοινωνία με το μέρος του, αλλά απλά περιμένει την σειρά του στο παιχνίδι της εξουσίας, δείγμα ότι πραγματικές επιλογές δεν υπάρχουν και μην περιμένει κανείς θαύματα από κανέναν σωτήρα.

Όσα συμβαίνουν είναι κακοπαιγμένη παράσταση που μάλιστα έχει τους ίδιους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Το πρόβλημα είναι ότι άνθρωποι που σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος θα ήταν είτε φυλακή (Βενιζέλος), είτε η μόνη καριέρα που θα τους άξιζε είναι οι τηλεμάρκετινγκ πωλήσεις (Γεωργιάδης), εδώ κατέχουν αξιώματα, προνόμια και μάλιστα πανηγυρίζουν για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα φαντάζει παράδεισος γι’ αυτούς. Ευκαιρίες δόθηκαν για να επιλέξει κανείς πως θέλει να ζήσει. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστους ανθρώπους που αξίζουν τον θαυμασμό μας για την αγωνιστικότητά τους, όπως οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν επιλέξει πλευρά, αλλά περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση από…φιλότιμο. Ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι πριν αποχωρήσει η “συνταγματική” συμμορία θα προκαλέσει αιματοκύλισμα.

strangejournal
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ