2013-11-21 23:03:36
Φωτογραφία για Μπάγερν Μονάχου-Ζιελόνα Γκόρα 71-78
Δεν ήταν το φαβορί, όμως η Ζιελόνα Γκόρα πέρασε νικηφόρα (71-78) από το Μόναχο και απέδειξε πως η εμφάνισή της στο ΣΕΦ δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης, αλλά ικανοτήτων.

Πριν από μια εβδομάδα άγγιξε το... θαύμα. Αυτή την εβδομάδα, η Ζιελόνα Γκόρα είχε περισσότερη ηρεμία και συνδύασε καλή εμφάνιση με θετικό αποτέλεσμα, καθώς κέρδισε την Μπάγερν (71-78) μέσα στο γήπεδό της.

Στο ΣΕΦ δεν κατάφερε να πετύχει την έκπληξη, όμως η Ζιελόνα Γκόρα απέδειξε πως δεν είναι μια "φούσκα", αλλά μια ομάδα ικανή να κάνει ζημιές. Οι Πολωνοί πέρασαν από το Μόναχο (71-78), έπαιξαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ και κέρδισαν εκτός από τη νίκη και το χειροκρότημα, αυτό που είχαν πάρει με την εμφάνιση και την υπερπροσπάθειά τους απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.

Σούπερ Ντραγκίσεβιτς, εξαιρετική τριάδα

Κορυφαίος της Ζιελόνα Γκόρα ήταν για άλλο ένα παιχνίδι ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (19 πόντοι, 7/11 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής), με τους Ζαμόισκι - Εγιένγκα να προσθέτουν από 14 πόντους και τον Κόζαρεκ να δίνει άλλους 13, μαζί με 7 ασίστ!


Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα χαρακτηρίστηκαν από δυο ξεσπάσματα. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επί μέρους 9-2 για να προηγηθούν με 9-6, πριν απαντήσουν οι Πολωνοί με ένα δικό τους 2-9 για το 11-15. Η πρώτη περίοδος έκλεισε (16-15) με τις δυο ομάδες να έχουν συνολικά 11/32 σουτ (!), πριν οι Γερμανοί πατήσουν το γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τους Μπράιαντ - Μπένζινγκ πάρουν αέρα 7 πόντων (34-27). Η Ζιελόνα Γκόρα μείωσε εκ νέου και στο τέλος του ημιχρόνου (35-31) βρισκόταν όχι απλά μέσα στο παιχνίδι, αλλά και με καλές πιθανότητες για να πάρει τη νίκη.

Πολωνικό ξέσπασμα και θρίαμβος στην επανάληψη

Τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα στην επανάληψη. Οι Πολωνοί όχι μόνο άντεξαν, αλλά πέρασαν και μπροστά (45-53) στα μέσα της τρίτης περιόδου! Ο Ντραγκίσεβιτς μαζί με τον Εγένγκα, τον Ζαμόϊσκι και τον Κόζαρεκ έκαναν τρομερή ζημιά στην γερμανική άμυνα, βρήκαν ρυθμό χάρη στην εξαιρετική τους αποτελεσματικότητα στην επίθεση και έκαναν το 50-61 με νέα καλάθια των Εγένγκα - Χρίτσανιουκ!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μαζέψουν το σκορ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, μείωσαν στο 57-63 με τον Μπράιαντ, αλλά οι Πολωνοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, είδαν τον Ντραγκίσεβιτς να γράφει το 59-69 και τον Εγένγκα το 62-75 που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ