2013-11-27 06:12:07
Φωτογραφία για Tο έρμαιο
Δεν ξέρω αν θυμόσαστε το τραγουδάκι που λέγαμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά: Ήταν ένα μικρό καράβι                 (x2)που ήταν αταξίδευτο                   (x2)οεοέ οε οε Κι έκαν' ένα μακρύ ταξίδι             (x2)μέσα στην Μεσόγειο                    (x2)οεοέ οε οε Και σε πεντέξι εβδομάδες              (x2)σωθήκαν ο - ο - όλες οι τροφές        (x2)οεοέ οε οε Και τότε ρίξανε τον κλήρο             (x2)να δούνε ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί (x2)οεοέ οε οε Κι ο κλήρος πέφτει στον πιο νέο       (x2)που ήταν α - α - αταξίδευτος          (x2)οεοέ οε οε Αυτό το παιδικό τραγουδάκι το θυμήθηκα βιώνοντας τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας.

Μη μου πείτε πως δεν έρχεται γάντι παραλληλίζοντας το καράβι με την Ελλάδα;

Η πατρίδα μας είναι μεν μικρή, αλλά χιλιοταξιδεμένη ανά τους αιώνες στα πέρατα του κόσμου και άφησε από όπου κι' αν πέρασε πολιτισμό και γνώσεις. Τότε !

Γερό το σκαρί, αλλά οι καπεταναίοι τα τελευταία χρόνια ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλο, με αποτέλεσμα να το φέρουνε στη σημερινή απελπιστική κατάσταση ώστε να βρίσκεται έρμαιο στις διαθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων.

Στη ναυτική νομοθεσία που έφτιαξαν οι Άγγλοι όταν ήταν θαλασσοκράτορες και συναντούσαν κάποιο καράβι χωρίς πλήρωμα, ή το ρήμαζαν από κάθε τι πολύτιμο που κουβαλούσε και το βούλιαζαν, ή το ρυμουλκούσαν σε κάποιο λιμάνι και διεκδικούσαν τα εύρετρα που ήταν και είναι τεράστια ποσά.

Σήμερα λοιπόν αφού οι κυβερνήτες του πλοίου που λέγεται Ελλάς, φάγανε μαζί με το πλήρωμα όλο τον πλούτο της χώρας και δεν βρήκαν τίποτα άλλο να φάνε, αποφάσισαν να φάνε το μούτσο που ήταν ο πιο μικρός και αδύνατος να αντιδράσει.

Ο μούτσος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος, που φέρει την μικρότερη ευθύνη για την τελική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Οι πολιτικοί που έχουν την μεγάλη ευθύνη, είτε κυβέρνησαν είτε όχι, παρουσιάζονται μέσα στη Βουλή σαν καρχαρίες να φάει ο ένας τον άλλο, αλλά τελικά αυτόν που τρώνε είναι αδύναμος λαός.

Οι πειρατές έχουν περικυκλώσει το καράβι κι' αυτοί που έπρεπε να το υπερασπιστούν το μόνο που κάνουν είναι να διαπραγματεύονται τους όρους για τη δική τους σωτηρία.

Στην κρίσιμη στιγμή όμως θα επιβιβαστούν στη σωσίβια λέμβο (ελικόπτερο), θα ξεκουμπιστούν σώζοντας τα τομάρια τους και θα αφήσουν το λαό να τα βγάλει πέρα με τους πειρατές που θα κάνουν ρεσάλτο για να το κουρσέψουν.

Αυτοί δεν έφταιξαν σε τίποτα όπως λένε και ο μόνος υπεύθυνος για την κατάντια μας είναι ο μούτσος.

                                                                  Θεόφιλος Αιγινήτης     Ζωγράφος-Συγγραφέας
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ