2012-04-13 12:33:42
Φωτογραφία για Θυμάρι κατά της ακμής
Η καταπολέμηση της ενοχλητικής ακμής μπορεί σύντομα να επιτυγχάνεται με ένα σκεύασμα βασισμένο στο αρωματικό θυμάρι Μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το θυμάρι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό ενάντια στα σπυράκια, καθώς και πιο φιλικό με το δέρμα σε σύγκριση με τις υπάρχουσες θεραπείες σε μορφή κρέμας ή τζελ. Επίσης, δεν αφήνει σημάδια και λεκέδες σε περίπτωση που πέσει πάνω στο ρούχα ή στις μαξιλαροθήκες. Η δράση του θυμαριού μελετήθηκε από τους ερευνητές του Leeds Metropolitan University.

Οι ερευνητές ετοίμασαν βάμμα θυμαριού, αφήνοντας το βότανο μέσα σε αλκοόλη επί μέρες ή εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην έκλυση των δραστικών συστατικών του φυτού στην αλκοόλη. Στη συνέχεια, προσέθεσαν δισεκατομμύρια βακτήρια (Propionibacterium) που ενοχοποιούνται για την πρόκληση ακμής μέσα στο βάμμα και παρατήρησαν τη δράση του.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με τα εκχυλίσματα άλλων βοτάνων, τα οποία εκλέχθηκαν για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες. Το θυμάρι ήταν το πλέον δραστικό απ΄ όλα. Διαπιστώθηκε ότι το βάμμα θυμαριού κατέστρεφε 100.000 βακτήρια ανά ml ή μισό εκατομμύριο ανά κουταλιά.

Η ερευνήτρια Dr Margarita Gomez – Escalada δήλωσε ότι «τώρα χρειάζεται να διεξάγουμε και άλλες έρευνες σε συνθήκες που μιμούνται πολύ περισσότερο την επιδερμίδα και να διερευνήσουμε τη δράση αυτών των βαμμάτων σε μοριακό επίπεδο». 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ