2013-12-04 05:36:04
Φωτογραφία για Στις 10/12 η δίκη του ισλαμιστή ιερωμένου
Η νέα δίκη του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Αμπού Κατάντα, ο οποίος κατηγορείται για "τρομοκρατία" στην Ιορδανία μετά την έκδοσή του από τη Βρετανία τον Ιούλιο θα αρχίσει στις 10 Δεκεμβρίου, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή και το συνήγορο του κατηγορουμένου. "Το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας όρισε για την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης του Αμπού Κατάντα", δήλωσε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο δικηγόρος του, ο Ταϊσίρ Ντιάμπ, δήλωσε από την πλευρά του πως πρόκειται να συναντηθεί με τον πελάτη του "το Σάββατο, πριν από την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης που ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη". "Η ακροαματική συνεδρίαση, που θα αρχίσει το μεσημέρι, θα είναι δημόσια και ανοικτή για τα μέσα ενημέρωσης", πρόσθεσε ο συνήγορος.

Πρόκειται για μια νέα δίκη του Αμπού Κατάντα για "συνωμοσία για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών". Ο ίδιος είχε δικαστεί ερήμην το 1999 και το 2000 για δύο υποθέσεις. Ο Αμπού Κατάντα γεννήθηκε το 1960 στη Βηθλεέμ και το αληθινό όνομά του είναι Όμαρ Μαχμούντ Οτμάν. Σήμερα είναι προφυλακισμένος στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Μουβακάρ, που βρίσκεται μέσα στην έρημο ανατολικά του Αμάν. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι κρατούνται εκεί, κυρίως ισλαμιστές καταδικασμένοι για τρομοκρατία.


Ο ριζοσπάστης ιερωμένος είχε καταδικασθεί ερήμην σε θάνατο το 1999 για "συνωμοσία με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών", κυρίως εναντίον του αμερικανικού σχολείου στο Αμάν, μια ποινή που είχε αμέσως μετατραπεί σε ισόβια με καταναγκαστικά έργα.

Το 2000 είχε επίσης καταδικασθεί ερήμην σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών για συνωμοσία για τη διάπραξη επιθέσεων εναντίον τουριστικών στόχων στην Ιορδανία. Τώρα θα δικαστεί και πάλι, καθώς η ιορδανική δικαιοσύνη του δίνει το δικαίωμα για μια νέα δίκη, στην οποία να είναι παρών.

Η έκδοση του Αμπού Κατάντα έπειτα από δέκα χρόνια δικαστικών και διπλωματικών εντάσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και το Αμάν, πραγματοποιήθηκε χάρη σε μια συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών που εγγυάται ότι αποδείξεις που αποσπάσθηκαν με βασανιστήρια, δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του Αμπού Κατάντα στην Ιορδανία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ