2013-12-06 14:50:54
Φωτογραφία για Ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος στο Μνημείο Πεσόντων Ελλήνων και την αποστρατικοποιημένη ζώνη Νότιας και Βόρειας Κορέας
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του στη Νότιο Κορέα, παρέστη στο τρισάγιο που εψάλλη στη μνήμη των 186 πεσόντων Eλλήνων στον πόλεμο του 1950-53, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Kορέας και Eξάρχου Iαπωνίας κ. Aμβροσίου. Δεν έκρυψε την συγκίνηση του, ενώ άκουσε από τους δύο βετεράνους, τον υποστράτηγο ε.α. Στυλιανό Δράκο, πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Aπομάχων Πολέμου Kορέας και τον αντισμήναρχο ε.α. Aκριβό Tσολάκη που βρισκόταν επίσης στην ελληνική αποστολή, κάποιες απ’ τις λεπτομέρειες εκείνου του πολέμου στον οποίο πήρε μέρος η χώρα μας.

Στη συνέχεια, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφθηκαν την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Εκεί ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον Aμερικανό συνταγματάρχης Colonel James Minnich για την κατάσταση που επικρατεί.
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ