2012-04-14 10:12:53
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΤΟ ΣΕΦ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού, μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου τονίζοντας πως θα πρέπει να κρατήσουν το ΣΕΦ απόρθητο στους τελικούς οι ερυθρόλευκοι για να έχουν ελπίδες να πάρουν το πρωτάθλημα.

Ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και για την δική του απόδοση αλλά και για την επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην ενεργό δράση μετά τον… Γολγοθά του τραυματισμού του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα έδρας για 3η φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τις προηγούμενες δύο έσπασε η έδρα στον πρώτο τελικό. Η φετινή ομάδα μπορεί να αλλάξει και αυτή τη μίνι αρνητική παράδοση;

«Για να μη συμβεί ότι και τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Η σεζόν ουσιαστικά τώρα... αρχίζει! Τώρα πρέπει να βγάλουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, για να μη βρεθούμε στην ίδια κατάσταση με τις άλλες χρονιές... Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους τελικούς ως μια σειρά πέντε αγώνων. Πρέπει να μπούμε και να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, για να ξεκινήσουμε με το σωστό τρόπο».


Στα εντός έδρας παιχνίδια είστε εξαιρετικοί με πολύ ενέργεια και αποτελεσματική άμυνα. Νιώθετε ότι φέτος δεν είναι εύκολο να χάσετε μέσα στο ΣΕΦ;

Εδώ που έχουμε φτάσει είναι τρία παιχνίδια σπίτι μας. Με τη συμπαράσταση του κόσμου και γεμάτο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα έχουμε περισσότερη ενέργεια και κουράγιο. Έχουμε ήδη αποδείξει πως πλέον όταν γεμίζει το γήπεδο μας βοηθάει πολύ. Ελπίζω να είναι το ΣΕΦ κατάμεστο και εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν πάρουμε τις αναμετρήσεις στην έδρα μας, θα είμαστε πρωταθλητές».

Αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι περισσότερο το Final 4 της Ευρωλίγκα ή τους τελικούς;

«To χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε το μυαλό μας να... τρέχει μπροστά. Πρέπει να δούμε όλες τις προκλήσεις ξεχωριστά. Πρώτα τα ελληνικά πλέι οφ, μετά το Final 4, μετά οι τελικοί. Όταν το μυαλό δεν είναι απόλυτα προσηλωμένο στο κάθε ματς ξεχωριστά και στο τι πρέπει να γίνει μέσα στο παρκέ, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, κινδυνεύεις να χάσεις το τρένο! Όπως έχουμε διαχειριστεί τα κρίσιμα παιχνίδια όλη τη σεζόν, πρέπει να συνεχίσουμε να τα προσεγγίζουμε».

Φέτος κάνεις την πιο ώριμη σεζόν σου στον Ολυμπιακό. Και όπως σωστά δήλωσες πρόσφατα, πρέπει να κρίνεσαι ως έτοιμος παίκτης και όχι ως... ταλέντο. Νιώθεις απόλυτα έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη;

«Σίγουρα νιώθω πιο άνετα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές μου σων Ολυμπιακό. Πατάω καλύτερα στα πόδια μου και σε αυτό με έχουν Βοηθήσει πάρα πολύ τα έμπειρα παιδιά που υπάρχουν στον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι που μου είχε πει ο Βασιλόπουλος από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα και μου το λέει συνέχεια και ο Σπανούλης φέτος. Πως χρόνο με το χρόνο θα βλέπω τεράστια διαφορά στο παιχνίδι μου, διαφορά που έρχεται με την εμπειρία και τις αγωνιστικές παραστάσεις. Όντως, έτσι είναι. Βλέπω διάφορα ακόμα και σε σχέση με την αρχή της φετινής σεζόν και το πώς νιώθω τώρα μέσα στο γήπεδο. Έχω αρχίσει και διαβάζω καλύτερα τις φάσεις, αντιλαμβάνομαι περισσότερο το μπάσκετ και θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί με έχουν Βοηθήσει πολύ με τις συμβουλές που μου έχουν δώσει».

Μια και ανέφερες τον Βασιλόπουλο. Επέστρεφε ύστερα από πάρα πολύ καιρό και φάνηκε από τις αντιδράσεις σας vα το χαίρεστε τόσο εσείς όσο και ο ίδιος. Όλοι στον πάγκο πανηγύριζαν έντονα κάθε φάση στην οποία συμμετείχε στο παιχνίδι.

«Είμαι στον Ολυμπιακό από το 2009 ουσιαστικά και έχω ζήσει όλη την πορεία με τα προβλήματα του Παναγιώτη. Παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα τι έχει περάσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και το πόσο έχει ταλαιπωρηθεί αυτό το παιδί. Ειλικρινά, χάρηκα πάρα πολύ! Και είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά που παίζουν στον Ολυμπιακό κάπως έτσι ένιωσαν. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση. Πραγματικά ήταν χαρά και ευχαρίστηση, δεν ήταν πως επειδή μπήκε να αγωνιστεί. Όλοι θέλαμε απλώς να του δώσουμε κουράγιο και ώθηση. Είναι ένα παιδί που αξίζει, που δεν το έχει βάλει κάτω, παρά τις διαδοχικές ατυχίες και έχει παλέψει πάρα πολύ για το μπάσκετ. θέλω να πιστεύω ότι ο θεός και η τύχη δεν 8α του γυρίσει ξανά την πλάτη και θα είναι από εδώ και στο εξής πάντα δίπλα μας, για να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι..». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ