2012-04-14 10:57:09
Φωτογραφία για Θεατρικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Στo πλαίσιo της σειράς εκδηλώσεων με τον γενικότερο τίτλο «Στήριξε τους Τοπικούς σου Ήρωες», η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει... το πρώτο «Θεατρικό Φεστιβάλ της πόλης», από τις 17 Απριλίου έως τις 10 Ιουνίου, στο θέατρο «’νετον».

Η επιτυχημένη παράσταση «Απογραφή πληθυσμού», στην οποία συνεργάστηκαν 11 θεατρικές ομάδες για τη δημιουργία μίας σπονδυλωτής παράστασης, στο Θέατρο «’νετον», κατά τα 46α «Δημήτρια», ώθησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης στη δέσμευση να προωθήσει ένα ανάλογο εγχείρημα.

Για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου «’νετον», σε οκτώ θεατρικές ομάδες της πόλης, ώστε η καθεμία από αυτές να έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση του χώρου για μία εβδομάδα. Παρουσιάζοντας αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, ο δήμος φιλοδοξεί να καθιερώσει το «Θεατρικό Φεστιβάλ της πόλης» ως μόνιμο και πολλά υποσχόμενο θεσμό και -για την επίτευξη αυτού του στόχου- καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να το ενισχύσουν με την παρουσία τους.


Εν μέσω οικονομικής κρίσης, σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να δώσει στο νεανικό καλλιτεχνικό δυναμικό της συμπρωτεύουσας την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δημιουργίες του, αλλά και στο κοινό να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό ως αντίτιμο εισιτηρίου. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ.

Οι θεατρικές ομάδες και τα έργα

Οι οκτώ ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρώτο «Θεατρικό Φεστιβάλ της πόλης» και τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης - «Όροι συμβολαίου». Ομάδα «’νευ Προηγουμένου» - « H γρίπη της Μονρόε». Ομάδα «contACT ensemble» - «Οιδίποδας». Θεατρική ομάδα «Διαδρομανείς» - «Ο βασιλιάς πεθαίνει» του Ευγένιου Ιονέσκο. Πειραματική ομάδα έρευνας παραστατικών τεχνών «Α4Μ» (αφορμή) - «Μετά το τέλος».

Ομάδα «Μαύρος Γάντζος» - «Κρυφά» των Γιόν Φόσσε και Ν.Γ. Ομάδα τέχνης «Oberon» - «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού. Ομάδα Θεάτρου «Ars Moriendi» - «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ