2012-04-14 18:37:06
Φωτογραφία για Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχετε σε μια συνέντευξη για δουλειά
Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μεγάλο... ποσοστό εδώ στην Ελλάδα, ο όρος "συνέντευξη για δουλειά" ανακαλύφτηκε αρκετά πρόσφατα και μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, μιας και ως γνωστό, μέχρι και προσφάτως --έπεσε "ξεβόλεμα" με την είσοδο της Τρόικας στα εργασιακά μας- ίσχυε το "δίκαιο" σύστημα αξιολόγησης νέου προσωπικού, το οποίο ως γνώμονα είχε το πόσο στενά ξέρεις ή όχι τον μπατζανάκη ή τη συνυφάδα του υπεύθυνου προσλήψεων στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού!

Πέρα από τις όποιες ανισορροπίες επί ελλαδικού εδάφους, καταρχάς η συνέντευξη αποτελεί -παγκοσμίως- το βασικό τεστ στην διαδικασία επιλογής υποψηφίου. Το άτομο που κάνει τις συνεντεύξεις προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για εσάς ως υποψήφιο προκειμένου να καταλήξει εάν είστε ή όχι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν. Μιας και οι θέσεις εργασίας είναι διαφορετικές -ως προς το job description-, για αυτό τον λόγο και οι συνεντεύξεις που γίνονται είναι εξίσου διαφορετικές
. Σε όλες όμως αυτός που παίρνει τη συνέντευξη θα θέλει να σας γνωρίσει περισσότερο, να εκτιμήσει τα κίνητρά σας για τη θέση εργασίας και να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τις γνώσεις σας, αλλά και τις προσδοκίες που έχετε. Να γνωρίζετε ότι εκείνος ή εκείνη που κάνει τις συνεντεύξεις είναι και ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά τη θέση και την εταιρία.

Καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης, έχετε την ευκαιρία να κάνετε εντύπωση (οφείλετε να κάνετε την καλύτερη), να μαζέψετε περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά, θα ξεκαθαρίσουν πράγματα στο μυαλό σας ώστε να αποφασίσετε εάν ενδιαφέρεστε ακόμη για τη θέση, ενώ βάση των πληροφοριών που θα συλλέξετε, θα επιβεβαιωθείτε για το αν όντως μπορείτε να εκτελέσετε τις εργασίες που απαιτεί η θέση ή όχι.
queen.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ