2013-12-27 15:17:04
Φωτογραφία για Συγκλονιστικά στοιχεία για την Αχαΐα: Ένας στους δύο είναι άνεργος
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγο πριν φύγει το 2013, είναι εφιαλτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με την απογραφή που έκανε το Υπουργείο Εργασίας τους δύο προηγούμενους μήνες, μέσω του προγράμματος «Εργάνη», στον Νομό Αχαΐας, στον ιδιωτικό τομέα, απασχολούνται συνολικά 31.157 εργαζόμενοι σε 6.654 Επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την απογραφή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων στο Νομό Αχαΐας ανέρχεται σε 23.015. Δηλαδή το σύνολο των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα ανέρχεται σε 54.172 άτομα. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αναφέρουν ότι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στην περιοχή ξεπερνούν τις 42.000!

Δηλαδή, επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, περίπου ένα στα δύο άτομα δεν έχει δουλειά!!! Δεδομένου ότι η στρόφιγγα των διορισμών στο δημόσιο έχει κλείσει, η πιθανότητα μείωσης της ανεργίας συνδέεται άμεσα με την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ως εκ τούτου με την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ