2013-12-28 10:41:03
Φωτογραφία για Το εβδομαδιαίο κους - κους της Αυτοδιοίκησης...!!!
                     

  Του Γιάννη Σπ. Παργινού

              Στα πεταχτά.!

                                   Και σκόρπια.!

·       Διχάζει ακόμα και την δική του δημοτική ομάδα, μια ενδεχόμενη επαναδιεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων από τον πρώην δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη. Μπορεί να λύγισε το Μέγαρο Μαξίμου και να έδωσε πράσινο φως στον πρώην στενό φίλο του πρωθυπουργού να αρχίσει να οργανώνει την καμπάνια του αλλά δύο κορυφαίοι δημοτικοί σύμβουλοι  της παράταξης Κακλαμάνη…, «Τεντώνουν» το σχοινί κι ετοιμάζονται να προτείνουν άλλο υποψήφιο δήμαρχο με μεγάλη αναγνωσιμότητα και εκ μεταγραφής από άλλο μεγάλο Δήμο του Λεκανοπεδίου και πρόεδρο μεγάλου επιστημονικού συλλόγου.!     

·       Ηγείται της αυτοδιοικητικής ομάδας μεγάλης παράταξης, διετέλεσε δήμαρχος για 2 τετραετίες σε μεγάλο Δήμο του λεκανοπεδίου με κεντροαριστερή πληθυσμιακή σύνθεση και  έντεχνα διαρρέει  πως δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει κάποιο αυτοδιοικητικό αξίωμα.


Ωστόσο, το «Παρασκήνιο» γνωρίζει ότι η δημοτική οργάνωση του κόμματός του ετοιμάζεται να τον πείσει…, να επιστρέψει.! Το ερώτημα είναι αν ενεργεί αυτοβούλως ή εκτελεί εντολές του πρώην.! Αν συμβαίνει το δεύτερο…, καρφώνεται ο Μητσάρας.!

·       Εκλέγεται δήμαρχος για 16 συναπτά έτη σε μεγάλο Δήμο του λεκανοπεδίου. Θεωρείται επιτυχημένος και κατέχει ύπατο αξίωμα στα συνδικαλιστικά της αυτοδιοίκησης. Οι φήμες επιμένουν πως οι πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την αρνητική πορεία της οικονομίας και την κατάρρευση του κόμματός του τον έχουν πείσει να αποσυρθεί.! Θα το πράξει ή θα αφήσει τον Δήμο για χάρη μεγάλης περιφέρειας.? Πάντως, ο Δήμος δεν θα μείνει ορφανός. Ήδη ετοιμάζεται να κατέλθει στον εκλογικό στίβο γαλάζιος πρώην υπουργός και νυν καθηγητής θετικής επιστήμης σε πανεπιστήμιο.!

·       Στον Καλλικρατικό Δήμο, Μοσχάτου – Ταύρου, οι δημοτικές παρατάξεις  της κεντροαριστεράς, του Άρη  Κρεμμύδα και του Γρηγόρη Σωπάκη αποφάσισαν να συνεργαστούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Προς τούτο δημιούργησαν την ενιαία δημοτική παράταξη, την Δημοτική Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου . Το στοίχημα είναι να μην «χύσουν την καρδάρα» λίγο πριν από την κάλπη για το ποιος θα ηγηθεί του νέου ενιαίου σχήματος.!

·       Ο γιατρός-δήμαρχος δεν καταφέρνει να θεραπεύσει την προ πολλών μηνών ή και ετών πάσχουσα παράταξή του. Ο Χρήστος Καρδαράς, στο Αιγάλεω, δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποίει τις ανεξαρτητοποιήσεις των πρώην αντιδημάρχωντου, Γιάννη Κουτούλια και της Μαρίας Χαλιβελάκη.  Οι φήμες, δε, επιμένουν ότι τον ίδιο δρόμο έχουν πορευτεί ο Αντώνης Γκίνης κι η Νίνα Τσιναρίδου.!

·       Στο Δήμο Χαϊδαρίου ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του Δημήτρη Τσατσαμπά, οι Ανδρέας Μποζίκας, ο Σάββας Βαρυτιμιάδης κι η Αθηνά Μπούτση. ΟΙ τρεις τους έχουν ήδη δημιουργήσει παράταξη με επικεφαλής τον Ανδρέα Μποζίκα και θα διεκδικήσουν τη δημαρχία στις επερχόμενες εκλογές. Ο, δε, Δημήτρης Τσατσαμπάς, όλα δείχνουν πως ετοιμάζει το δρόμο για την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Ντηνιακού, γιου του πρώην δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού.!

·       Η κούρσα διαδοχής στην παράταξη του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά, στον Βύρωνα, άνοιξε. Ο γιατρός κι αντιδήμαρχος πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών, Χρήστος Γώγος έχει το προβάδισμα κι ακολουθεί ο Μιλτιάδης Μπαντής, γιος του προέδρου της δημοτικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Βύρωνα. Στην κούρσα τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε κι ο δημοσιογράφος Διονύσης Βωβός, ενώ από την ευρύτερη κεντροδεξιά ετοιμάζουν τις δικές τους υποψηφιότητες ο δημοσιογράφος και νυν γραμματέας στο Δήμο Βριλησσίων, Βαγγέλης φανίδης καθώς και η δικηγόρος και γαλάζια πολιτευτής, Κατερίνα Αδαμοπούλου.!

·       Ο γιατρός, Σοφοκλής Σαμόλης, ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον Δήμο Αιγάλεω με μόνη προίκα την επιστήμη του και τον γυναικόκοσμο που τον ακολουθεί αφού είναι…, «γυναικολόγος - αστέρι».!    Πλώρη για τη δημαρχία βάζει επίσης κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Δημήτρη Καλογερόπουλου, Γιάννης Κάντζος.! 

·       Επιδημία επιστροφής σε δημαρχιακούς θώκους έχει πλήξει εσχάτως το λεκανοπέδιο. Όχι απλή επαναδιεκδίκηση αλλά επιστροφή στα παλιά.  Εκτός από τον Γιώργο Λιάκο που επίσημα δηλώνει ότι διεκδικεί τον Δήμο Ασπροπύργου που είχε αφήσει πριν από 8 χρόνια, οι φήμες επιμένουν και για τον Στέφανο Χρήστου στον Κορυδαλλό και τον Παντελή Ειρηνάκη στον Άγιο Δημήτριο.! 

·       Μπαλάκι οι ευθύνες και στο βάθος πλήρης πολιτικοποίηση για τον πνιγμό τεσσάρων συνανθρώπων μας από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ρόδο προσλαμβάνουν πολιτικές διαστάσεις καθώς οι πολίτες ζητούν επιμερισμό των όποιων ευθυνών. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης λέει ότι δεν έχει αρμοδιότητα για την αστυνόμευση ενώ ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς επέρριψε ευθύνες στην περιφέρεια για το μη καθαρισμό των ρεμάτων που οδήγησαν την υπερχείλιση του ποταμού.!

·       Δηλώνει, επίσημα πια, ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο, ηττημένος του 2010, Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος, από τότε που ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας εμφανιζόταν ελάχιστα στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική του ομάδα πνέει μένεα καθώς έμαθε την απόφασή από τηλεοράσεως.

Βεβαίως, στη Νέα Δημοκρατία η κούρσα για τον επικεφαλής της παράταξης έχει ήδη αρχίσει και συμμετέχουν ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδηςκαι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

·        

@ Εκπλήσσονται όσοι παρακολουθούν την επαναλαμβανόμενη διαφήμιση του κρεοπωλείου ΚΑΝΤΖΟΣ σε όλα τα κανάλια, μικρά και μεγάλα.! Πως ένα περιφερειακό κρεοπωλείο κάνει τόσο μεγάλη διαφήμιση. ! Την ίδια ώρα διαρρέει πως ο αγαπημένος ανιψιός του κρεοπώλη, Γιάννης κι επί δημαρχίας Δημήτρη Καλογερόπουλου πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον Δήμο Αιγάλεω με την στήριξη των ΑΝΕΛ.! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι καλές σχέσεις των ΜΜΕείναι αναγκαίες.! Γάτα ο χασάπης.!

SMS   Γιατρός νευροχειρουργός,   κι από  τους πιο καλούς είναι έτοιμος να διεκδικήσει και με αξιώσεις, μεγάλο Δήμο του Λεκανοπεδίου.  Γιατρέ και φίλε, διερεύνησε καλά μην έχεις «κώλυμα» εκλογής.! Αν είσαι διευθυντής στο ΕΣΥ…, κόλλησες.! Όχι μόνον ένας παντοδύναμος μητροπολίτης  Δανιήλ αλλά ούτε όλοι οι προφήτες της παλαιάς διαθήκης δεν σε ξεκολλάνε.!

 SMS   Ζητείται  ήθος. !  Προσβάλλει όντως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις αξίες της δημοκρατίας και την όποια έννοια κοινωνικής ευπρέπειας ή έστω κι απλής κοινωνικής πρόφασης η εκμετάλλευση που επιχειρείται από κόμμα και υποψηφίους δημάρχους να εκμεταλλευτούν την ασθένεια δημάρχου σε μεγάλο Δήμο της Αττικής για να πάρουν την θέση του στην παράταξη.! 

Παράλληλα, το ίδιο ανοίκειο κι απρεπές είναι να εκτοξεύονται τόνοι λάσπης κατά απερχόμενου δημάρχου που λίαν προσφάτως παραιτήθηκε από την επαναδιεκδίκηση του θώκου του. Η λάσπη δεν δικαιολογείται μεταξύ, ακόμα και στην περίπτωση που οι λόγοι της παραίτησης είναι εκείνοι που επικαλούνται.!

Οικονομία εναντίον ιστορίας.!

Τα Επτάνησα έχουν μια κοινή ιστορία αιώνων. Βάδισαν πάντα μαζί, είτε κάτω από μπότες κατακτητών, είτε ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα, πριν ενωθούν ξανά με την Ελλάδα το 1894.

Πάνω σ αυτά τα ανεξίτηλα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία τα οποία ουδείς αμφισβητεί, στήθηκε, και δικαίως, η διοικητική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.!  

Όμως, η γεωγραφία και η οικονομία στέκεται αντίπαλος στην όποια ιστορική ή πολιτισμική οντότητα, όσο στερεή κι αυτή είναι .!  Η Λευκάδα έχει οικοδομήσει οικονομικές και κατ επέκταση και λοιπές σχέσεις με την κοντινή Αιτωλοακαρνανία. Ομοίως, η Ζάκυνθος με την ανάλογα κοντινή Κυλλήνη της Ηλείας. Η, δε, Πάτρα θεωρείται η πιο κοντινή διοικητική πρωτεύουσα ενώ η πολιτισμικά αδελφή Κέρκυρα βρίσκεται μακριά και με ανύπαρκτη μεταξύ των νησιών συγκοινωνία.

Δύο περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται στην Ζάκυνθο ζητούν επίσημα πλέον την διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την υπαγωγή του νησιού που εκπροσωπούν καθώς και της Κεφαλληνίας – Ιθάκης και Λευκάδας στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας με έδρα την Πάτρα κι η Κέρκυρα να προσαρτηθεί διοικητικά στην Περιφέρεια Ηπείρου.!

Το θέμα γιγαντώνεται πολιτικά έτι περαιτέρω καθώς προσλαμβάνει διακομματικές διαστάσεις κι οι φήμες επιμένουν για δημιουργία περιφερειακής  παράταξης η οποία θα στοχεύει στη διάλυση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.!

Δημοσιεύεται στην στήλη ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ