2013-12-30 10:57:11
Φωτογραφία για Eυχές για το  '14
Τόχουμε συνήθεια εμείς οι Έλληνες με τον ερχομό του νέου χρόνου να ανταλλάσουμε ευχές με γνωστούς και φίλους και να τους ευχόμαστε χρόνια πολλά, χαρούμενο και ευτυχισμένο το νέο χρόνο.

Επειδή αυτοί που μας εξουσιάζουν, ντόπιοι και ξένοι, ούτε χρόνια πολλά θέλουν να ζήσουμε ούτε χαρούμενο ούτε ευτυχισμένο  βλέπω τον καινούργιο χρόνο, θα σας δώσω τις δικές μου ευχές.

Χρόνια πολλά δε θέλουνε να ζήσουμε για να μη μας δίνουν φάρμακα και συντάξεις

και φροντίζουν να πάμε από τις αναθυμιάσεις κανενός μαγκαλιού, ή από πυρκαγιά   καμιάς σόμπας ή από την αιθαλομίχλη, για να πάμε μια ώρα αρχύτερα καλιά μας.

Χαρούμενος δε γίνεται να είσαι με το να βλέπεις γύρω σου τόση δυστυχία και αυτοκτονίες και τα παιδιά σου να ξενιτεύονται για να μπορέσουν να ζήσουν.

Ευτυχισμένος πάλι δεν μπορεί να είσαι, γιατί δε νοιώθεις καμία ευτυχία όταν υποχρεώνεσαι να στήνεσαι στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαί ή να ψάχνεις στα σκουπίδια μήπως βρείς κάτι φαγώσιμο να ξεγελάσεις την πείνα σου.


Γι' αυτό  οι φετεινές ευχές μου είναι να εξακολουθήσετε να έχετε τη δουλειά σας, να εξακολουθήσετε να παίρνετε τη συνταξούλα σας, να μπορείτε να βρίσκετε γιατρό του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείο για την οικογένεια και τον εαυτό σας, να μπορείτε να βάλετε πετρέλαιο στον καυστήρα της πολυκατοικίας και να μη  κυκλοφορείτε στο διαμέρισμά σας σαν πολικές αρκούδες κουκουλωμένοι με κουβέρτες και τελευταία εύχομαι και του χρόνου να υπάρχουν ακόμα πιτσαρίες για να πιάσουν μετά το μεταπτυχιακό τα παιδάκια σας δουλειά ως ντελίβερι.

Και μια τελευταία ευχή. Να σας έρθει θεία φώτιση να εξαφανίσουμε με την ψήφο μας όλα αυτά τα γομάρια που βγαίνουν στα κανάλια της διαπλοκής που προσπαθούν να μας πείσουν πως δίνουν τεράστιο αγώνα για την πατρίδα και τη δική μας ευτυχία και δεν ντρέπονται οι ξετσίπωτοι.

Πριν από κάποιες δεκαετίες ο ελληνικός λαός ήλπιζε και απαιτούσε αλλαγή για μια καλλίτερη μέρα,ενώ τώρα ζητάει επειγόντως απαλλαγή για να υπάρξει άλλη μέρα.

Καλή φώτιση και με το καλό η απαλλαγή.    

ΥΓ. Με τον καινούργιο χρόνο να πάνε όσο γίνεται περισσότεροι στον "Κορυδαλλό" για να επέλθει επιτέλους κάθαρση ηρεμία και εμπιστοσύνη στην Ελληνική κοινωνία.

  Μετά τιμής

Θεόφιλος Αιγινήτης    

 Ζωγράφος-Συγγραφέας  
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ