2014-01-29 00:23:07
Φωτογραφία για Αξιολογώντας...
του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου, Αρθρογράφου – Σχολιογράφου

Αξίες («Α»), Απαξίες και Αντικειμενικές Αξίες («Α.Α»).

Το (φερόμενο ως) Κράτος μας επέβαλε – πριν πολλά χρόνια τις «Α.Α» προκειμένου να μπει μια τάξη στις αγοραπωλησίες και χρήματα στα Ταμεία του.

Αρχικά ήταν μικρότερες των πραγματικών «Α»/ Τιμών της Αγοράς.

Σταδιακά αυξήθηκαν και τις ξεπέρασαν.

Η κρίση έκανε το χάσμα μεγαλύτερο ακόμη, επειδή απαξιώθηκαν οι περιουσίες.

Όμως δεν θέλουν να μειώσουν – ανάλογα – και τις «Α.Α» (!...) για ευνόητους εισπρακτικούς / φορομπηχτικούς λόγους, αδιαφορώντας αν νεκρώνεται η αγορά.

Βέβαια η έννοια της Αντικειμενικότητας, πάντοτε σηκώνει … πολύ νερό υποκειμενισμού. Στην Χώρα μας οι ασύδοτοι τυχάρπαστοι κρατούντες αυθαιρετούν καταργώντας ουσιαστικά την αξία / σημασία της Αντικειμενικότητας.

Δεν έχουμε όμως μόνον αυτό το πρόβλημα.


Υπάρχει μια ευρύτερη – και σοβαρότερη: Α π α ξ ί ω σ η   Α ξ ι ώ ν.

Φθάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν πραγματικές, παραδεκτές, αδιαπραγμάτευτες, αξιοσέβαστες «Α».

Κυριαρχούν (και ποδηγετούν) αμφιλεγόμενες «Α» , «Α.Α», ψεύτικες, κίβδηλες, προκατασκευασμένες ευκαιριακές αξίες που κυοφορήθηκαν σε κληρονομικούς / οικογενειακούς, Μιντιακούς, Διαφημιστικούς, Κομματικούς σωλήνες. ΣΩΛΗΝΟΓΕΝΝΗΤΟΙ.

Αλλά και ορφανεμένοι από αξιόλογες προσωπικότητες που παραμερίζονται για να περάσουν μπροστά οι εκλεκτοί των Ελληνόφωνων ντόπιων και των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ ξένων.

Κατέχουν – παρ’ αξίαν – ύπατα αξιώματα διάφορα αξιοπερίεργα, αξιογέλαστα άτομα τα οποία οι πρόθυμοι αβανταδόροι του «Συστήματος» εμφανίζουν ως Μεσσίες, δίνοντας τους …. προστιθέμενες (ανύπαρκτες) αξίες/ υπεραξίες μοναδικές για να κυβερνήσουν την Πατρίδα(;).

Αξιοθρήνητη τακτική / πρακτική απεμπόλισης. Εθνική συρρίκνωση. Καταστροφή !!!

Υ.Γ Το τραγελαφικό είναι πως οι αδύναμοι, ανίκανοι (αυτό) απαξιωμένοι ΣΩΛΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ επιμένουν – απαξάπαντες – να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο, και στο τιμόνι …. Ισοβίως (!).

    Χωρίς επίγνωση του κολοσσιαίου μεγέθους της ανεπάρκειας τους.

    Συνεχίζουν να ασχολούνται – επαγγελματικά – με τα κοινά, αλλά και …. εργολαβικά, λόγω οικογενειακών – και όχι μόνον – περγαμηνών.

    Αξιολύπητοι, ανυποψίαστοι Σίσυφοι που προσπαθούν (μάταια και διαχρονικά) να ανεβάσουν την προσωπική τους Απαξία σε επίπεδα υψηλών (Αντικειμενικών) αξιοζήλευτων Αξιών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ