2014-03-02 16:21:30
Φωτογραφία για ΣΑΜΠΑΝΑΤΖΟΒΙΤΣ : ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
O Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς μίλησε στο "Sport24.gr" για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ο άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, ενώ μίλησε για Μανωλά, Τσόρι, Ρομπέρτο και Χολέμπας.

Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς 16 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν ξεχνά τα ελληνικά του, αλλά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Ο "Σάμπα", ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης την σεζόν 1990/91 με την Ερυθρό Αστέρα, μεγαλούργησε για μία πενταετία στην ΑΕΚ όπου κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στον Ολυμπιακό υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Με τους ερυθρόλευκους στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας άλλες δύο φορές ολοκληρώνοντας την πετυχημένη καριέρα του στους Κάνσας Σίτι Γουίζαρντς (1998/99).

Ο άλλοτε διεθνής με την εθνική Γιουγκοσλαβίας μίλησε με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής στο "Καραϊσκάκη" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Έχω εντυπωσιαστεί από τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ έχει την πολυτέλεια να αλλάξει την ομάδα και να ξεκουράσει παίκτες. Είναι φαβορί ο Ολυμπιακός όμως πρόκειται για ένα ντέρμπι. Είναι από τα ματς που ο κόσμος ζει για να παρακολουθεί. Τεράστιας σημασίας παιχνίδι ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων", ανέφερε ο παλαίμαχος άσος για να προσθέσει:

"Αυτά είναι τα ματς που μου άρεσαν να αγωνίζομαι. Έχω παίξει σε πολλά ντέρμπι στην Ελλάδα ειδικά με την φανέλα της ΑΕΚ. Εκεί άλλωστε φαίνεται ο χαρακτήρας της ομάδας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Ελλάδα και περιμένω ένα ενδιαφέρον ματς".

Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού. Από το Σεράγεβο όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά παρακολούθησε την αναμέτρηση των "ερυθρόλευκων" κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα εντυπωσιάστηκε από την μαχητικότητα των παικτών του Μίτσελ.

"Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ ο Ολυμπιακός. Ήταν πολύ διαβασμένος, μάρκαρε έξυπνα και πρέσαρε συνεχώς.

Επίσης μπορούσε να βγει στην κόντρα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εξαίρεση μία φάση με τον Φαν Πέρσι δεν έκανε τίποτα".

Χολέμπας, Κάμπελ, Ρομπέρτο και Μανωλάς ήταν κάποιοι από τους παίκτες που ξεχώρισε ο Ράφικ Σαμπανάτζοβιτς.

"Πιστεύω θα προκριθεί ο Ολυμπιακός. Δεν έχει λόγο να φοβηθεί μετά το 2-0. Πιστεύω θα σκοράρει στο Ολντ Τράφορντ, αλλά για να μείνει εκτός θα πρέπει να ηττηθεί με 4-1.

Δεν τον περίμενα τόσο καλό. Εκπληκτικός από τα αριστερά ο Χολέμπας, σταθερός ο Ρομπέρτο, πολύ δουλειά ο Κάμπελ, ενώ πιστεύω πως ο Μανωλάς μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο όπως ο θείος του. Η ομάδα είχε πάθος ενώ και ο Ντομίνγκεζ βοήθησε με την εμπειρία του.

Στο Ολντ Τράφορντ θα υπάρχουν 80.000 οπαδοί της Γιουνάιτεντ, όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ