2014-03-07 18:01:34
Φωτογραφία για Το Pagani Zonda Revolucion κάνει την εξέλιξη... επανάσταση
Το ιταλικό hypercar φορά τα ανθρακονήματά του και απαγορεύεται παντού στον κόσμο!

Μια από τις πέντε εναλλακτικές εκδοχές του κύκνειου άσματος του φοβερού και τρομερού Zonda R παρουσιάστηκε πρόσφατα, κάνοντας άπαντες να αναγνωρίσουν το μεγαλείο της ιταλικής φίρμας.

Το ανθρακόνημα έχει την τιμητική του στο τρελό θαύμα που ακούει στο όνομα Zonda Revolucion, που πρόλαβε να απαγορευτεί ήδη στην Αμερική, τη Βρετανία και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καθώς τα πρότυπα ασφαλείας δεν φαίνεται να απασχόλησαν ποτέ τον Horacio Pagani στην έξαλλη δημιουργία του.

Με περισσότερα φτερά και από... πτηνοτροφείο και μερικά κοπάδια αλόγων στο καπό του, το special edition Zonda νιώθει σπίτι του μόνο τα αγωνιστικά σιρκουί.

Η AMG του φόρεσε και πάλι τον V12 6λιτρο κινητήρα, μόνο που πλέον οι ίπποι εκτοξεύτηκαν στους 800, την ίδια στιγμή που τα ανθρακονήματα παντού έριξαν το βάρος του καθοριστικά.


Μιλάμε για την εξέλιξη των τετράτροχων ειδών με σάρκα και οστά δηλαδή, την εξέλιξη της τέχνης του κατασκευάζω μηχανοκίνητα κομψοτεχνήματα με τη ματιά στραμμένη αποκλειστικά στην καθαρή ταχύτητα και τη συγκίνηση της σπορ οδήγησης.

Η Pagani Automobili αποκάλυψε την πρόσφατη εκδοχή του Zonda R Revolucion σε πελάτες και μέλη της θρυλικής οικογένειας. Ο Horacio Pagani και η δαιμόνια ομάδα των μηχανικών του έφτιαξαν για τους λίγους και τυχερούς ένα hypercar με κεντρικό μονοκόκ από ανθρακόνημα και τιτάνιο, ρίχνοντας το βάρος στα 1.070 κιλά (με την απίστευτη αναλογία 1,33 κιλών ανά ίππο!).

Το 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο αλλάζει ταχύτητες σε μόλις 20ms, ενώ τα δισκόφρενα της Brembo υιοθέτησαν τεχνολογίες αιχμής από τη Formula 1. Μιλάμε για το απόλυτο track-car που έβγαλε ποτέ η Pagani, καθώς οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν έχουν όμοιό τους.

Το Pagani Zonda Revolucion, όπως και όλα τα μηχανοκίνητα πλάσματα που ξεπηδούν από το ατελιέ του San Cesario sul Panaro, είναι φυσικά χειροποίητο. Μιλάμε για ένα οδηγικό μηχάνημα όπου επιστήμη και τέχνη συμπλέκονται αρμονικά για να δώσουν μια τέλεια σύνθεση τεχνολογίας, επιδόσεων και αισθητικής.

Από το exclusive εργοστάσιο της Pagani θα βγουν μόλις πέντε Zonda R Revolucion και τα τέσσερα μάλιστα έχουν ήδη προπουληθεί. Στόχος του καθαρόαιμου αγωνιστικού δεν είναι άλλος από την κατάρριψη του ήδη δικού του ρεκόρ στη διαβόητη πίστα Nurburgring Nordschleife: από τα 6:47 του Zonda R το 2010 φιλοδοξεί τώρα να ρίξει τον χρόνο του γύρου κάτω και από τα 6:45!

Κι αν πρέπει να μιλήσουμε για την τιμή του, κυμαίνεται γύρω στα 2,2 εκατ. ευρώ (με φόρους φυσικά!)

 Πηγή: Newsbeast.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ