2012-04-20 09:08:45
Φωτογραφία για Τα καυδιανά δίκρανα της κάλπης
του Σήφη Πολυμίλη

Είναικάτι παραπάνω από σαφές ότι βαδίζουμε προς τις εκλογές με κυρίαρχα συναισθήματατο θυμό και την αγανάκτηση. Οτι έχουν διαρραγεί οι δεσμοί των ψηφοφόρων με τιςδυο παρατάξεις που δέσποσαν για τρεις και πλέον δεκαετίες στην πολιτική ζωη. Ηκεντροαριστερά και η κεντροδεξιά, έχουν τραυματιστεί βαρύτατα στη συνείδηση τωνοπαδών τους, από τα λάθη, την ανικανότητα και τις παραλείψεις τους καιχρεώνονται και οι δύο, όχι ίσως στον ίδιο βαθμό, τη χρεοκοπία της χώρας. 

 Το ερώτημα είναι πόσο βαθύ θα είναι το τραύμα που θα προκύψει από τις κάλπεςγια τα δυο κόμματα. Ακόμα και σήμερα, δυο και κάτι βδομάδες πριν τις εκλογές, ηεικόνα των δημοσκοπήσεων είναι καταστροφική.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτετους πιστεύουμε είτε όχι, το ΠαΣοΚ και η ΝΔ αποτελούν δυστυχώς την κρίσιμηπολιτική μάζα που επιμένει να επενδύει στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Απόεκεί και πέρα με τη μισή εξαίρεση της ΔΗΜΑΡ και τις σταθερές αλλά ανεπαρκείςδυνάμεις των Φιλελευθέρων του κ. Μάνουκαιτης Δημ
. Συμμαχίας της κυρίας Μπακογιάννη,κυριαρχεί το αντιμνημονιακό - και επί της ουσίας αντιευρωπαϊκό - χάος με τιςλαϊκίστικες, ακροδεξιές και ακροαριστερές παραλλαγές του Είναι αυτονόητο ότι αν τα δύο κόμματα εξουσίας δενσυγκεντρώσουν τουλάχιστον το 50% του εκλογικού σώματος, η επόμενη μέρα θα είναιαπρόβλεπτη και κατά πάσαν πιθανότητα, οδυνηρή για όλους μας. Γιατι οι μεν ακόμακαι αν έχουν μια ισχνή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δεν θα μπορούν νακυβερνήσουν με τόσο βαθιά διχασμένο το εκλογικό σώμα και οι δε, δεν θα είναι σεθέση να συνεννοηθούν στοιχειωδώς, για να αναλάβουν την εξουσία που ενδεχομένωςθα τους προσφέρει ο λαός.Το ότι δεν έχουν το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιοπολιτικής, παρά μόνο υποσχέσεις προς τους πάντες και τα πάντα, που κάνουν το αλήστουμνήμης «λεφτά υπάρχουν» να ωχριά μπροστά τους, είναι μια άλλη συζήτηση που δενείναι του παρόντος. Αλλωστε αν η επιλογή του ελληνικού λαού είναι αυτή, έχουνκάθε δικαίωμα να την διαχειριστούν και ό,τι ήθελε προκύψει...

Το ερώτημα όμως είναι εδώ και μας προκαλεί. Είναι δυνατόνοι κάλπες να οδηγήσουν στην πλήρη απονομιμοποίηση του μεταπολιτευτικού μοντέλουδιακυβέρνησης; Όσος θυμός κι αν υπάρχει είναι εφικτό να χάσουν συνολικά τα δυοκόμματα εξουσίας δύο και πλέον εκατομμύρια από τους ψηφοφόρους τους για ναπέσουν κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος; Στις εκλογές του 2007 όπου είχανήδη συγκεντρώσει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά τους συνολικά, 77,4%, έναντι 80%το 2007 και 86% το 2000 και το 2004, είχαν ήδη χάσει περί τους 450.000ψηφοφόρους. Μπορεί να τους γυρίσουν την πλάτη άλλα δ'υο εκατομμύρια; Οιδημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί. Αν το επιβεβαιώσει και η κάλπη μένει ναδούμε ποιοι, πώς και με ποιο κόστος θα διαχειριστούν την κατάρρευση τουμεταπολιτευτικού μοντέλου εξουσίας.

 Η επιλογή είναι όληδική μας...

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ