2014-03-31 07:18:04
Φωτογραφία για Δίαιτα από την κατοχή! [photos]
Η Κάρολιν Εκινς θυμάται την ημέρα που η πεθερά της της αποκάλυψε το μυστικό της διατροφής στον πόλεμο του '40. Της είπε ότι εκείνη και η αδελφή της έτρωγαν ένα ψητό αυγό κάθε εβδομάδα. «Ουάου, μα πώς επέζησαν;» σκέφτηκε Στη συνέχεια η Εκινς ανακάλυψε ότι παρά τις ελάχιστες μερίδες φαγητού που διανείμονταν στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι άνθρωποι ήταν πιο υγιείς απ' ό,τι είναι σήμερα. Η ίδια αποφάσισε να κάνει ακριβώς το ίδιο, να μειώσει τις μερίδες και να τρώει τόσο λίγο όσο και στην πόλεμο.

Μητέρα τριών παιδιών, χωρισμένη από τον σύζυγό της, έφτασε να ζυγίζει 210 κιλά ώσπου άρχισε να ανησυχεί για την υγεία της. Καθημερινά κατανάλωνε 5.000 θερμίδες, τουλάχιστον.

Ετσι ξεκίνησε η περιπέτειά της με τη δίαιτα της κατοχής. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Σε διάστημα 12 μηνών η Κάρολιν έχασε τα μισά κιλά. «Ολες οι δίαιτες που έκανα ως τότε απέτυχαν. Slimfast, WeightWatchers, Slimming World τα δοκίμασα όλα» δηλώνει


Κάθισε λοιπόν και βρήκε τα δελτία της εποχής, ακόμη και τις συνταγές επιβίωσης με τις οποίες οι βρετανίδες προσπαθούσαν να ξεγελάσουν την πείνα των παιδιών τους φτιάχνοντας γλυκά με καρότα, σιτάρι και λαχανικά Στην Κατοχή με δελτίο μπορούσες να αγοράσεις συγκεκριμένα πράγματα, όπως 1 ψάρι, ένα κιλό αποξηραμένα φρούτα ή μερικά γραμμάρια ξερά φασόλια. Η Κάρολιν έπεσε έτσι από τις 5.000 στις 2.000 θερμίδες καθημερινά, ενώ απολάμβανε για πρώτη φορά τα λαχανικά και τα φρούτα.

Εφτασε στο σημείο να μιμείται ακόμη και τον τρόπο παρασκευής των φαγητών του πολέμου χρησιμοποιώντας κουτάλες αντί για μίξερ. Ανακάλυψε κάποιες παλιές συνταγές της Marguerite Patten, πήρε κατσαρόλες της εποχής και στρώθηκε στην κουζίνα. «Τα παιδιά μου εξεπλάγησαν μυρίζοντας για πρώτη φορά ειδικά αρώματα από την κουζίνα μου» λέει. Ακόμη και τα σάντουιτς των παιδιών γίνονταν από μπανάνα. Για τα Χριστούγεννα έφτιαχνε πουτίγκες από μαργαρίνη και αμύγδαλα, χωρίς αυγά.

Και έμαθε πόσο οι άνθρωποι βασανίζονταν για να αγοράσουν λίγο αλεύρι

Τα γλυκά της τα έχει ξεσηκώσει από συνταγές της εποχής

Η Κάρολιν είναι σήμερα έτσι. Εχει λίγο δρόμο ακόμη
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ