2014-04-23 16:36:03
Φωτογραφία για Με έξι νέα σκάφη ενισχύεται το Λιμενικό
Με έξι παράκτια περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα μετά από την υπογραφή της... σχετικής σύμβασης από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «MONTMONTAZA - GREBEN d.o.o.», προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι παράκτιων περιπολικών σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα 13.387.998 ευρώ.

Η αγορά αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

Τα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης είναι τύπου «POB-24G», κατάλληλα διαμορφωμένα να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης κατά Douglas 6 και είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,76μ. και το πλάτος τους 6,44μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Κα ΡΟΜΠΕΡΤΟ... ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Κα ΡΟΜΠΕΡΤΟ... ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ