2014-05-06 20:24:05
Φωτογραφία για Handelsblatt Η ανεργία στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε ελαφρά
«Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη μόλις που επηρέασε την αγορά εργασίας. Το Μάρτιο, 18,9 εκατομμύρια άνθρωποι έψαχναν για δουλειά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, Eurostat», γράφει η γερμανική Handelsblatt.

Πρόκειται για 22.000 άνδρες και γυναίκες λιγότερους σε σχέση με το Φεβρουάριο και 316.000 λιγότεροι σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Προσαρμοσμένο βάσει των εποχικών διακυμάνσεων, το ποσοστό ανεργίας, όμως, παρέμεινε για τέταρτο μήνα στη σειρά στο 11,8%. Έτσι, είναι ελαφρώς πιο χαμηλό από το προηγούμενο ρεκόρ για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013 οπότε το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 12,0% για εννέα μήνες.

Η οικονομία στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος αυξάνεται αν κι ελαφρώς και διώχνει λίγο λίγο την ύφεση μακριά. Ακόμη και σε χώρες με μεγάλο πρόβλημα, όπως η Ισπανία κι η Ιταλία, τα πράγματα πάνε καλύτερα.

Ωστόσο, τα θετικά δείγματα στην οικονομία χρειάζονται συνήθως περίπου μισό χρόνο για να περάσουν στην εργασία.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ παρατηρείται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στην Αυστρία με ποσοστό 4,9%. Ακολουθεί η Γερμανία με 5,1% και το Λουξεμβούργο με 6,1%.

Η Ελλάδα -στο κόκκινο- απέσπασε ποσοστό 26,7% τον Ιανουάριο. Ομοίως ζοφερή η εικόνα και στην Ισπανία με ποσοστό 25,3%.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ