2014-05-13 22:35:46
Φωτογραφία για Ολυμπιακός - Πανιώνιος 78-43...
Ανήμερα του έπους της Κωνσταντινούπολης, ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στα ημιτελικά των playoffs κερδίζοντας τον Πανιώνιο με σκορ 78-43 στο ΣΕΦ. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Κόλινς (16π, 5ρ, 3ασ).

Για το πρώτο ημιτελικό παιχνίδι της Basket League, ανήμερα του έπους της Κωνσταντινούπολης όπου ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, νίκησε εύκολα στο ΣΕΦ τον Πανιώνιο με 78-43, κάνοντας το καλύτερο δώρο στον εαυτό του και παράλληλα το 1-0 στη σειρά. Το δεύτερο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο ξανά στον Πειραιά για την Πέμπτη (15/5) το βράδυ (21:30, ΝΕΡΙΤ). Οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η καλή ερυθρόλευκη άμυνα κράτησε στους μόλις 14 (!) πόντους την επιθετική συγκομιδή της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη.

Οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η καλή ερυθρόλευκη άμυνα (έπαιξε και ζώνη) κράτησε στους μόλις 14 (!) πόντους την επιθετική συγκομιδή της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη, έχοντας άσχημα ποσοστά (7/14β-50%, 12/48δ-25%, 4/19τρ-21%).


Ο Ολυμπιακός έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, μετρώντας 7/9 αιφνιδιασμούς στο ματς, κυριάρχησε στα ριμπάουντ (49-33), έπαιξε ομαδικό μπάσκετ έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (22/13), ενώ είχε και ικανοποιητικά ποσοστά στην επίθεση (15/20β-75%, 15/26-58%, 11/29τρ-38%). Χαρακτηριστικό της εικόνας της αναμέτρησης, το γεγονός πως ο Πανιώνιος μοίρασε μόλις 6 ασίστ, κάνοντας και 6 λάθη.

ΜVP της αναμέτρησης ο καταπληκτικός Κόλινς (16π, 3/5δ, 3/4τρ, 5ρ, 3ασ), καλό ματς από τον Πρίντεζη (7π, 7ρ, 2ασ), βοήθησε σε επίθεση και δημιουργία ο Σπανούλης (9π, 6ασ), βρήκε ρυθμό στην τελευταία περίοδο ο Σλούκας (7π, 5ασ), θετική εμφάνιση από τον Λοτζέσκι (11π, 2/4τρ, 6ρ), συνείσφερε σε όλους τους τομείς ο Πέτγουεϊ (9π, 4ρ, 3κλ, 2ασ), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Από τον Πανιώνιο ξεχώρισε ο Λάνγκφορντ (10π, 6ρ).

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μάρντι Κόλινς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, αλλά και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αποκτήσει καλή ψυχολογία και παίζει μπάσκετ με τρομερή αυτοπεποίθηση, κάτι που βγαίνει και στο παιχνίδι του. Ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους (3/5δ, 3/4τρ), σκοράροντας με ντράιβ αλλά και με "βόμβες" από την περιφέρεια. Παράλληλα, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, σε περίπου 25 λεπτά συμμετοχής, στην ίσως καλύτερη του φετινή εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Υπέπεσε και σε 4 λάθη, αλλά η αγωνιστική του εικόνα ήταν τουλάχιστον ικανοποιητική.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικός μοναχά στην πρώτη περίοδο, καθώς από την δεύτερη περίοδο έχτισε διαφορά στο σκορ, ελέγχοντας στη συνέχεια στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν παθητικό ρόλο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υπέστη αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο μέρος, σημειώνοντας μόλις 14 (!) πόντους στην επίθεση.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 49 ριμπάουντ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στα "σκουπίδια", με τα 42 από αυτά να είναι αμυντικά.

Το ματς

Ο Σπανούλης με καταπληκτικό ντράιβ άνοιξε το σκορ του αγώνα, αλλά στις επόμενες επιθέσεις τους οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη. Ο Πανιώνιος είχε μπει δυνατά στο παιχνίδι, παίζοντας αρκετά σκληρά στην άμυνα, επιδιώκοντας τις επαφές. Ο ΜακΚόλουμ με μπάσιμο έφερε το σκορ στα ίσα (5-5), ο Περπέρογλου απάντησε με έμμεσο τρίποντο, ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης με το "πεταχτάρι" του έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (10-5) στο 6', ενώ ξανά ο Σπανούλης με αριστερό ντράιβ ανέβασε την διαφορά στο +7 (17-10) στο 8' για τους γηπεδούχους. Ο Ντούβνιακ με τρίποντο μείωσε σε 18-13, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με 21-15, χάρη σε buzzer-beater προσπάθεια του εξαιρετικού Κόλινς.

Ο Πέτγουεϊ με τρίποντο στο δεύτερο ημίχρονο έφερε την διαφορά στο +10 (25-15), με τον Πανιώνιο να συνεχίζει να παίζει σκληρά στην άμυνα, αλλά να είναι παράλληλα άστοχος στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του, μάζευε τα ριμπάουντ, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και επεδίωξε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, με τα τρίποντα των Παπαπέτρου-Πέτγουεϊ να εκτοξεύουν την διαφορά στο +13 (33-20) στο 15'. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ρίχνουν... ξύλο στην άμυνα, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν συνεχώς στις βολές, με τον Σπανούλη να διαμορφώνει το 38-22 στο 18'. Ο Πανιώνιος απάντησε με ένα σερί 5-0, αλλά στη συνέχεια είχαμε το... ρεσιτάλ του Κόλινς, ο οποίος πρώτα με λέι-απ και ακολούθως με buzzer-beater τρίποντο διαμόρφωσε το 43-29 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπανούλης "πυροβόλησε" από την περιφέρεια, ο Περπέρογλου έκανε το σκορ 49-31, με τον Ολυμπιακό να βγάζει άμυνες και να τρέχει στον αιφνιδιασμό, αλλά οι Πειραιώτες λειτουργούσαν βιαστικά στις πάσες τους με αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε λάθη. Ο Πανιώνιος είχε πρόβλημα στην επίθεση, καθώς πέρα ότι ήταν άστοχος τα είχε βρει... σκούρα απέναντι στην καλή ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Λοτζέσκι ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ ανέβασε την διαφορά στο +22 (55-32), με τον Λάνγκφορντ να δίνει ανάσα στους φιλοξενούμενους με σουτ από την περιφέρεια. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο "καυτός" Λοτζέσκι, ο Σερμαντίνι αξιοποίησε την ασίστ του Πρίντεζη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 30' με 60-35, έχοντας επί μέρους σκορ 17-6 στην τρίτη περίοδο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνέχιζε το ροτέισον στο ρόστερ του, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, με τον Κόλινς να τελειώνει όπως πρέπει τον αιφνιδιασμό και τον Λοτζέσκι να "πυροβολεί" ξανά από την περιφέρεια, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +29 (68-39). Ο Σλούκας στη συνέχεια πήρε τα πάνω του, καθώς αφού πρώτα ευστόχησε σε τρίποντο στη συνέχεια έδωσε υπέροχη alley-oop ασίστ στον Πέργουεϊ που κάρφωσε, με τους Πειραιώτες να συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους, ανεβάζοντας την διαφορά στο +34 (73-39) στο 35'. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει εδώ και ώρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν το 1-0 στην ημιτελική σειρά, κερδίζοντας τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ με 78-43. Καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο μέρος από τους γηπεδούχους, καθώς δέχτηκαν μόλις 14 (!) πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 43-29, 60-35, 78-43

Ανά δεκάλεπτο: 21-15, 22-14, 17-6, 18-8

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (2τριπ, 3κλεψ),  Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 3, Σπανούλης 9 (1τριπ, 6ασ), Περπέρογλου 8 (1τριπ, 3ριμπ), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 7 (1τριπ, 5ασ), Κόλινς 16 (3τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Σίμονς, Λοτζέσκι 11 (2τριπ, 6ριμπ, 2ασ), Πρίντεζης 7 (7ριμπ), Μάντζαρης.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 14 (2), Ντούβνιακ 3 (1), Κάρτερ, Μίλμπουρν 6, Αθανασούλας, Μπατής, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 10 (1), Μισέλ, Σίμτσακ 6, Κυρίτσης 4.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Πανιωνίου στο ματς:

 Ο κόουτς Μπαρτζώκας στάθηκε στα νέα πράγματα που δοκίμασε ο Ολυμπιακός στην άμυνα, όπως την ζώνη που δοκίμασε. Σφαιρόπουλος: "Δεν μας άφησαν περιθώριο". Μίλησαν οι Λοτζέσκι, Κόλινς και Σκορδίλης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά επί του Πανιωνίου. Μίλησαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Μάρντι Κόλινς, Ματ Λοτζέσκι και Γάιος Σκορδίλης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αρχικά είπε τα εξής: "Το πρώτο παιχνίδι στη σειρά εξελίχθηκε όπως όλοι είδατε πιο εύκολα από ό,τι όλοι περιμέναμε. Έχει σχέση και με το πώς εμείς αντιμετωπίσαμε το ματς, αλλά και την κακή ημέρα του Πανιωνίου, ο οποίος σκόραρε 14 πόντους, βρέθηκαν σε κακή ημέρα, παίξαμε και εμείς καλή άμυνα, αλλά δεν περιμένουμε τέτοιο Πανιώνιο την Πέμπτη, θεωρούμε πως θα είναι αρκετά βελτιωμένος. 

Εμείς προσεγγίσαμε σωστά το ματς, ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, προστατεύσαμε το καλάθι μας όσο καλύτερα μπορούσαμε, δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα στην άμυνα και η διαφορά αποτυπώθηκε στα ριμπάουντ και τις τελικές πάσες και παρά το ότι κάναμε 13 λάθη, δεν μας στοίχισαν. Επαναλαμβάνω η σειρά με τον Πανιώνιο δεν θα είναι τόσο εύκολοι όσο πιστεύουν πολλοί μετά το σημερινό και είμαι σίγουρος πως και οι δύο ομάδες θα κάνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι την Πέμπτη".

Λοτζέσκι: "Παίξαμε εξαιρετική άμυνα"

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι δήλωσε: "Θεωρώ πως παίξαμε πολύ καλά. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, μοιράσαμε τη μπάλα σωστά και είχαμε πολλές ασίστ, κάναμε το παιχνίδι μας και φτάσαμε στη νίκη. 

Κάθε φορά σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά για να είμαι ειλικρινής, έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τους τελικούς και θέλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και να βάλουμε όσους περισσότερους παίκτες γίνεται στην ομάδα για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στους τελικούς".

Κόλινς: "Έχω βελτιωθεί γιατί νιώθω το σώμα μου καλύτερα"

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Μάρντι Κόλινς, τόνισε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα αμυντικά παίξαμε σωστά. Είχαμε συγκέντρωση, είχαμε το μυαλό μας στην άμυνα, μας βοήθησε αυτό να έχουμε αιφνιδιασμούς, κάναμε όσα μας ζήτησε ο κόουτς στην προπόνηση, αλλά θέλω να πω ότι η εικόνα γενικότερα ήταν καλή και θεωρώ πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. 

Εκτιμώ πως η παρουσία μου έχει βελτιωθεί και γιατί πλέον νιώθω το σώμα μου καλύτερα, αλλά και γιατί νιώθω πιο άνετα, ξέρω τι περιμένουν  από εμένα και προσπαθώ να δίνω συνέχεια τον καλύτερο μου εαυτό. Είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στις ομάδες μου να είμαι σκόρερ, μου πήρε κάποιο χρόνο, αλλά τώρα νιώθω καλύτερα και πιο άνετα και κάνω τα πάντα για να βοηθάω την ομάδα".

Σφαιρόπουλος: "Δεν μας άφησε περιθώρια ο Ολυμπιακός"

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, επεσήμανε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο, ήταν πολύ σοβαρός και έκανε το 1-0 στη σειρά. Και ανέβασε τη διαφορά ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας μας πολύ χαμηλά στην επίθεση. 

Θεωρώ πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, το επίπεδο μας δεν είναι αυτό που δείξαμε στο γήπεδο, θέλαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και ίσως αυτή η μεγάλη θέληση μας έφερε μια επιπρόσθετη πίεση με αποτέλεσμα να χάσουμε σουτ, λέι απ και να έχουμε άσχημα ποσοστά ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε, να ηρεμήσουμε και να επικεντρωθούμε στο δεύτερο παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί".

Σκορδίλης: Να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί στο επόμενο ματς"

Ο παίκτης του Πανιωνίου, Γάιος Σκορδίλης, είπε: "Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε το πρώτο παιχνίδι της σειράς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, σε κάποια σημεία το καταφέραμε, είχαμε λίγα λάθη στην αρχή, αλλά στη συνέχεια είχαμε κακά ποσοστά σε δίποντο και τρίποντο και δεν μπορέσαμε να μείνουνε στο ματς. Ελπίζω να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί στο επόμενο παιχνίδι".

 http://www.sport24.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ