2014-05-14 06:27:04
Φωτογραφία για Πιστεύουν ότι βρήκαν το πλοίο του Κολόμβου!
Τα απομεινάρια της «Σάντα Μαρία», της καραβέλας του Χριστόφορου Κολόμβου με την οποία ανακάλυψε την Αμερική πριν από 522 χρόνια, πιστεύει ότι εντόπισε ομάδα υποβρύχιων αρχαιολόγων.

Οπως ανακοίνωσαν, βρήκαν στην βόρεια ακτή της Αϊτής ένα ναυάγιο που είναι «σίγουροι» ότι είναι αυτό της «Σάντα Μαρία».

Το μήκους 17,4 μέτρων πλοίο ήταν η μεγαλύτερη καραβέλα της (μικρής) αποστολής του μεγάλου θαλασσοπόρου, που διέθετε δύο ακόμα μικρότερα πλοία: τη «Νίνια» και την «Πίντα».

Και τα τρία πλοία ήταν μεταχειρισμένα και ο Κολόμβος τούς έκανε πολλές επισκευές προτού ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου 1492 το ιστορικό ταξίδι του από το Πάλος της Ισπανίας προς τα δυτικά, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τον νέο δρόμο προς τις Ινδίες.

Τα ίχνη της Σάντα Μαρία είχαν χαθεί όταν προσάραξε σε ύφαλο «κάπου κοντά στο νησί της Ισπανιόλας» (σήμερα την μοιράζονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή) και διαλύθηκε από την δύναμη των κυμάτων, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο Κολόμβος στην Ισπανία με την Λα Νίνια.


Την είδηση για την ανακάλυψη της Σάντα Μαρία δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η βρετανική εφημερίδα Independent, που φιλοξενεί δηλώσεις του διάσημου θαλάσσιου αρχαιολόγου Μπάρι Κλίφορντ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής ερευνητής.

«Όλα τα γεωγραφικά, υποβρύχια τοπογραφικά και αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ισχυρά ότι αυτό το ναυάγιο είναι η διάσημη ναυαρχίδα του Κολόμβου», δήλωσε στην εφημερίδα ο Κλίφορντ, ο οποίος εξέτασε προσφάτως το ναυάγιο στο πλαίσιο ενός προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού History Channel TV.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ