2014-06-12 09:59:08
Φωτογραφία για Οι Σουηδοί απορρίπτουν τους Γερμανούς με τα υποβρύχια
Τέλος στη μαύρη περίοδο της «συνεργασίας» με τους Γερμανούς που αποδείχθηκε πως στόχο είχε να αφαιρέσει αγορές από την πάλαι ποτέ κρατική ναυπηγική βιομηχανία Kockums που εξαγοράστηκε από τη γνωστή και στην Ελλάδα TKMS (ThyssenKrupp Marine Systems), όπως αυτή της Σιγκαπούρης, οδηγώντας στη συνέχεια το ναυπηγείο σε μαρασμό και χρεοκοπία, έβαλαν οριστικά οι Σουηδοί.

Μετά την «αποψίλωση» της TKMS από σημαντικά στελέχη του κλάδου και την ανάθεση στην κρατική αμυντική βιομηχανία Saab να διερευνήσει το ενδεχόμενο ενεργότερης εμπλοκής στον ναυπηγικό τομέα, ήρθαν και οι ώρες των παραγγελιών, με αποτέλεσμα όλοι να σηκώσουν τα μανίκια και να πέσουν στη δουλειά Η Saab λοιπόν, έλαβε οδηγίες από τον Οργανισμό Στρατιωτικών Προμηθειών, στο πλαίσιο Επιστολής προθέσεων (LoI: Letter of Intent) για τη ναυπήγηση νέας γενιάς υποβρυχίων το διάστημα 2015-2024, με το μέγα ερώτημα φυσικά να συνδέεται με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης που θα ενσωματωθεί.


Η Saab επίσης, θα προχωρήσει σε αναβάθμιση μέσης ζωής για δύο υποβρύχια κλάσης «Gotland» την περίοδο 2014-2015 με κόστος περί τα 70 εκατομμύρια δολάρια. Οι υπεύθυνοι της Saab εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η εμπλοκή των Γερμανών και η χώρα θα είναι πάλι «αυτάρκης», κατασκευάζοντας τα δικά της υποβρύχια.

Την ίδια ώρα στη χώρα μας και τον τομέα των υποβρυχίων, τα πάντα καρκινοβατούν. Οι πράξεις και οι παραλείψεις των κυβερνήσεων διαχρονικά, με τους υπουργούς Άμυνας – χωρίς εξαιρέσεις – στην πρώτη γραμμή, σε άλλες χώρες θα είχε κινήσει εντελώς διαφορετικές διαδικασίες. Εδώ είναι όμως Ελλάδα…
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ