2014-07-07 11:40:28
Φωτογραφία για Αύριο η δικη του 21χρονου που κατηγορείται για το βιασμό μιας 78χρονης που σόκαρε τη Μεσαρά!
Για αυριο έχει οριστεί η δίκη του 21χρονου, ο οποιος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου 21χρονος ναυαγοσώστης κατηγορούμενος για... το βιασμό μιας 78χρονης σε χωριό της Μεσαράς που απεβίωσε λίγο μετά!

Οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στη σύλληψη του μετά από έρευνα και αξιοποίηση του γενετικού υλικού που είχε βρεθεί. Αν και ο 21χρονος αρνείται ότι βίασε την ηλικιωμένη γυναίκα τα στοιχεία τον βαρύνουν. Ο νεαρός συνελήφθη περίπου ένα χρονο μετά.

Μετά από δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία, βάσει στοιχείων και μαρτυριών σχετικά με την παρουσία επισκεπτών στο χωριό, η έρευνα οδηγήθηκε στον 20χρονο.

Στη Μεσαρά επικρατούσε αναστάτωση και οργή μετα την πράξη του 20χρονου από το Λασίθι, ο οποίος όχι μόνο εισέβαλε στο σπίτι μιας 78χρονης για να κλέψει, αλλά προχώρησε και στο... βιασμό της.

Ο 21χρονος κρατείται στις φυλακές Αυλώνας όπου παρακολουθεί σχολείο και τις τελευταίες ημέρες μετήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα της Κρήτης ενόψει της δίκης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας που είχε εκδοθεί:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής στο Ηράκλειο

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης, 20χρονος ημεδαπός, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα και συνελήφθη σήμερα το πρωί με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή

Συνελήφθη, σήμερα (22.12.2013) το πρωί, στο Μακρύ Γιαλό του Δήμου Σητείας Λασιθίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Ηρακλείου, 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση βιασμού 78χρονης ημεδαπής.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η ταυτοποίηση του 20χρονου δράστη είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, που προέκυψαν από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, σε συνδυασμό με τις εξετάσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς τα ξημερώματα της 18.11.2012, εισήλθε στο σπίτι της 78χρονης, με σκοπό την κλοπή.

Όταν έγινε αντιληπτός από την υπερήλικη, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές την ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις, ενώ στη συνέχεια, πάλι με απειλή βίας, την εξανάγκασε να του παραδώσει το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των πέντε (5) ευρώ.

Ο 20χρονος θα οδηγηθεί αύριο (23.12.2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Γ’ Τμήματος Ηρακλείου.
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ