2014-08-20 14:00:18
Φωτογραφία για ΜΠΕΝΙΤΕΣ... ΓΙΑ ΟΛΑ!
Στον Ολυμπιακό συνεχίζει την καριέρα του ο Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, ενώ προπονήθηκε, μάλιστα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ο νεαρός Παραγουανός παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Futbol 780» στην Παραγουάη και ανέφερε μεταξύ άλλων πως ανυπομονεί να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών του και της δουλειάς που έχει κάνει αυτή η μεταγραφή στους πρωταθλητές Ελλάδας;

Σίγουρα. Έψαχνα μια τέτοια ευκαιρία, να μπορέσω να έρθω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ εκεί. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω και να δικαιώσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν.

Νιώθεις χαρούμενος με ό,τι συνέβη αυτές τις ημέρες;

Πάρα πολύ. Μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα και κάθε στιγμή νιώθω φανταστικά. Ήταν κάτι που δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα.


Πήρες μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα, μια πολύ σπουδαία ομάδα. Θα χρειαστείς κάποιο διάστημα για να βρεις τη θέση σου, να εγκλιματιστείς;

Ναι, ο χρόνος δεν είναι. μαζί μου. Το πρωτάθλημα ξεκινά το προσεχές Σάββατο. Θα μιλήσω με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας κι εκείνοι θα κρίνουν εάν είμαι σε θέση να αγωνιστώ σε αυτή την αναμέτρηση. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ναι μπορώ να αγωνιστώ κανονικά, είμαι έτοιμος. Αυτό που θέλω είναι να μάθω την ομάδα και τους νέους μου συμπαίκτες, για να μπω στο κλίμα και να είμαι ήρεμος για να προσφέρω.

Γνώρισες τους νέους σου συμπαίκτες ή αυτό θα γίνει στην πρώτη προπόνηση;

Ακόμα δεν τους έχω γνωρίσει. Αυτό θα γίνει μέσα από την πρώτη μου προπόνηση. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά όλοι μαζί. Εξάλλου μου έχουν πει για το άριστο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν άλλοι Νότιο-Αμερικανοί ποδοσφαιριστές;

Βέβαια, είναι ο Σαβιόλα, ο Τσόρι και ένας Βραζιλιάνος (αναφέρεται στον Σαλίνο) το όνομα του οποίου δεν το γνωρίζω. Οι δύο πρώτοι, πάντως, είναι πάρα πολύ γνωστοί, όχι μονάχα σε εμένα.

Πιστεύεις ότι θα έχεις πρόβλημα προσαρμογής στην Ελλάδα;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Εξάλλου όλοι οι Παραγουανοί προσαρμοζόμαστε εύκολα, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρεθούμε. Το πιο σημαντικό είναι πως με έχουν υποδεχθεί όσο καλύτερα γίνονταν. Με έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα. Ότι έχουμε συζητήσει, βλέπω πως γίνεται. Η Ελλάδα είναι μια φιλική χώρα.

Γιατί επέλεξες τελικά τον Ολυμπιακό;

Είχα μια πρόταση από τη Γερμανία, ταξίδεψα εκεί, αλλά δεν τα βρήκαν με την Γκουαρανί. Άλλαξαν πολλά στην πορεία και δεν βρέθηκε σημείο. επαφής ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Αντίθετα από την πλευρά της ελληνικής ομάδας όλα όσα είπαμε, τηρήθηκαν στο έπακρο. Ό,τι κι αν ζητήθηκε, έγινε όπως έπρεπε. Και έτσι κατέληξα στον Ολυμπιακό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για αυτό.

Βλέποντας το ρόστερ του Ολυμπιακού διαπιστώνουμε πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες από την Αργεντινή, την Ισπανία, την Γαλλία. Αρκετοί μιλούν ισπανικά, οπότε δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής και επικοινωνίας μαζί τους, Θα σε βοηθήσει αυτό να μπορέσεις να νιώσει γρήγορα σαν στο. σπίτι σου;

Έτσι είναι τα πράγματα. Ήδη στο ξενοδοχείο που μένω είναι και ένας Ισπανός ποδοσφαιριστής της ομάδας (αναφέρεται στον Μποτία) και ήδη μιλήσαμε λίγο και είπαμε ορισμένα πράγματα. Θεωρώ ότι όλα αυτό είναι ιδανικό για εμένα και έτσι θα μπορέσω να προσαρμοστώ το ταχύτερο δυνατόν στη νέα μου ομάδα.

Μένεις αυτές τις ημέρες σε ξενοδοχείο;

Ναι γιατί είναι οι πρώτες ημέρες. Μέσα στις επόμενες, όμως, σε συνεννόηση με την ομάδα θα βρω το σπίτι που θα μείνω για να μετακομίσω εκεί. Η ομάδα θα μου δώσει και ένα αυτοκίνητο για να μετακινούμαι και να εξοικειωθώ με την πόλη και τις διαδρομές άμεσα.

Σκοπεύει να πάρεις έναν δάσκαλο για να μάθεις ελληνικά;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, θα δούμε. Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να μιλήσω με τον κόσμο. Εξάλλου σχεδόν όλοι στην Ελλάδα μιλούν και καταλαβαίνουν αγγλικά.

Πότε θα έρθουν οι δικοί σου στην Ελλάδα;

Χρειάζεται να περάσει ένα μικρό διάστημα, να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού αλλά και το θέμα με τα διαβατήριά τους.

Ο καιρός πως είναι στην Ελλάδα, έχει ζέστη;

Έχει πολλή ζέστη και αυτή την ώρα που μιλάμε είναι απόγευμα και η θερμοκρασία είναι 38 βαθμοί. Είναι δύσκολα.

Δεν έχεις πάει σε καμία παραλία;

Όχι ακόμα. Όταν θα έχω μια ημέρα ελεύθερη, θα πάω να δω τις ελληνικές παραλίες και να γνωρίσω κι αυτά τα μέρη στην Ελλάδα.

Στο τέλος συμπλήρωσε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Θέλω να πετύχω πολλά. Μέσα από τις εμφανίσεις μου με την ομάδα να παραμείνω στην εθνική Παραγουάης. Θέλω να συνεχίσω τη δουλειά και μέσα από εκεί να πετύχω πολλά τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική μου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ