2014-10-03 10:40:44
Φωτογραφία για ΛΑΦΑΓΙΕΤ... ΓΙΑ ΟΛΑ!
Επικεντρωμένοι στον αμυντικό τομέα θα είναι και φέτος οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως παραδέχθηκε ο Όλιβερ Λαφαγιέτ.

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από το ΣΕΦ, το Βασίλη Σπανούλη, το Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και τη διαμονή του στη χώρα μας. Παραδέχθηκε πως του λείπει ήδη η ισπανική... παέγια, ενώ θα ήθελε να ζήσει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη (09/10) κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ: «Είχα ακούσει πως είναι δύσκολο πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται στην κορυφή αυτού. Γνωρίζω ακόμα πως ο Παναθηναϊκός υπερισχύει σε τίτλους στο ελληνικό πρωτάθλημα και πως η νέα ομάδα μου έχει δύσκολη αποστολή στην προσπάθεια να το αλλάξει αυτό μέσα στα επόμενα χρόνια».


Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός: «Με υψηλό ρυθμό. Μας αρέσει να τρέχουμε, αλλά ο τομέας στον οποίο συγκεντρωνόμαστε κυρίως είναι η άμυνα. Θα προσπαθούμε να σταματάμε τους αντιπάλους».

Για το δικό του ρόλο στο φετινό Ολυμπιακό: «Θα οργανώνω σε όλο το γήπεδο και θα προσπαθώ να ασκώ πίεση στους αντίπαλους γκαρντ στην άμυνα. Στην επίθεση θέλω να βγάζω ενέργεια, πρέπει να είμαι επιθετικός».

Για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Η αλήθεια είναι πως ένας παίκτης θέλει πάντα να αισθάνεται την παρουσία του κόσμου και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι σε ένα τέτοιο ντέρμπι, όπως θα είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, την ερχόμενη εβδομάδα. Το ίδιο θα ήθελα κι εγώ έχοντας ακούσει τόσα πολλά από τους συμπαίκτες μου για αυτούς τους αγώνες. Θεωρώ, πάντως, πως με ή χωρίς φιλάθλους θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ούτως ή άλλως και πως τόσο εμείς όσο κι εκείνοι θα τα δώσουμε όλα στο παρκέ για τη νίκη και την πρόκριση. Δεν θέλουμε να τεθούμε εκτός Κυπέλλου και να αποχαιρετήσουμε τόσο πρόωρα τις ελπίδες μας για τον έναν από τους τρεις τίτλους της χρονιάς».

Για τις φιλοδοξίες του με τον Ολυμπιακό: «Θέλω να κατακτήσουμε τα πάντα. Να νικάμε σε κάθε αγώνα και να προχωράμε. Πάντα, εμείς οι αθλητές κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Η νίκη, λοιπόν, στον πρώτο αγώνα είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου τώρα και μόνο έτσι θα φθάσουμε στον ομαδικό στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση και των τριών τίτλων».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Μόνο καλά λόγια άκουγα για το Σπανούλη πριν έρθω εδώ. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι κακό για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλος παίκτης και εκπληκτικός χαρακτήρας μέσα και έξω από το παρκέ. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους καλύτερους στη θέση του στην Ευρώπη. Είναι ο ηγέτης μας τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και έξω από αυτές. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά χαίρεσαι να κάνεις παρέα μαζί του. Και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να νιώσω οικογένεια τον Ολυμπιακό, με την άφιξή μου εδώ».

Για το Γιώργο Μπαρτζώκα: «Μας δίνει κίνητρο, μας καθοδηγεί και ξέρουμε τι θέλει από τον καθένα από εμάς, πριν ακόμα μπούμε στο παρκέ. Όταν κάνεις λάθος σε διορθώνει και όταν κάνεις αυτό που ζητάει σε επιβραβεύει. Κάνει ό,τι πρέπει να κάνει ένας καλός προπονητής. Δεν χρειάζεται να. φωνάζει για να δείξει στους φιλάθλους πως είναι αυστηρός. Έρχεται και σου μιλάει. Αισθάνομαι πως είναι μεγάλος προπονητής».

Για τη διαμονή του στη χώρα μας: «Μου αρέσει πολύ η Γλυφάδα, μπορώ να πάω παντού με τα πόδια και μου αρέσει να βγαίνω για φαγητό ή να πηγαίνω στην παραλία. Έτσι περνάω την ημέρα μου όταν δεν έχω προπόνηση».

Για το τι θεωρεί πως θα του λείψει από τη Βαλένθια: «Η παέγια της Βαλένθιας είναι διάσημη. Πραγματικά ήταν καλή. Η αλήθεια είναι πως μου λείπει πολύ! Για τον καιρό, τι να πω; Τόσο η Ισπανία όσο και η Ελλάδα έχουν εκπληκτικό καιρό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ