2012-05-02 14:30:04
Φωτογραφία για Στον Κορυδαλλό ο Ψωμιάδης
Hταν λίγο μετά τις 11 το πρωϊ όταν ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο Μάκης Ψωμιάδης πέρασε την πύλη των φυλακών του Κορυδαλλού!

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Καβάλας δε μεταφέρθηκε χθες στις φυλακές, αφού η αργία της Πρωτομαγιάς κράτησε κλειστές τις πόρτες του Κορυδαλλού. Είναι ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα, έμεινε ελεύθερος και δραπέτευσε στα Σκόπια.

Όμως το Νοέμβριο εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Σκόπια. Εκεί έμεινε για περίπου έξι μήνες, αφού έπρεπε να καμφθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα, να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα και να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές ότι ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί στις φυλακές των Σκοπίων δεν του φέρθηκαν καλά επειδή ήταν Έλληνας και είχε από την πρώτη στιγμή συναινέσει στην επιστροφή του.


Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ